Presentasjoner fra Arbeidsmiljødagene 2023

Takk til alle deltakere, foredragsholdere og utstillere på Arbeidsmiljødagene! Vi håper dagene var både nyttige og hyggelige, og at du som deltok tar deg tid til å gi oss tilbakemelding når du mottar spørreundersøkelsen. Her er presentasjonene fra dagene.

Presentasjoner fra Arbeidsmiljødagene 2023

Hovedverneombud møttes til frokost og foredrag med Lise Moe Kristiansen før dagene offisielt ble åpnet av Arbeidsmiljøsenterets daglig leder Sigrid Engen. Iben Brevik fra The Voice 2023 spilte for oss.

Lauren Celeste Burger og Ole Magnus Theisen fra Arbeidstilsynet presenterte Utsiktsrapporten.

Utsiktsrapporten - Fremtidens arbeidsliv

Etter en pause stod tematikken Norsk HMS-metodikk og innleid arbeidskraft på agendaen. Christer Winther Smedvik presenterte funn fra sin masteroppgave, og Anne Myhrvold, direktør av Petroleumstilsynet og Hilde-Marit Rysst, forbundsleder i SAFE, svarte på innlegget til Smedvik.

Christer Winther Smedvik: Norsk HMS-metodikk og innleid arbeidskraft

Anne Myhrvold: Norsk HMS-metodikk

May Britt Kindem, HVO i Byrådsavdeling for barnevern og sosiale tjenester i Bergen kommune, har frontet flere svært vanskelige saker som hovedverneombud og delte av sine erfaringer under Arbeidsmiljødagene.

Randi Røvik og Janne Kristin Bjørnerås fra Fagforbundet presenterte IA-bransjeprogram for barnehage.

Randi Røvik & Janne Kristin Bjørnerås: IA-bransjeprogram

Seniorkonsulent Hanne Rovik og Tim Sjernen hadde en fin samtale om veien fra utenforskap til jobb og delte erfaringsbaserte råd.

Hanne Rovik og Tim Stjernen: Fra utenforskap til jobb

Trond-Viggo Torgersen, kjent for de fleste som programleder, lege og forfatter, møtte journalist og kollega fra Nitimen, Mari Garås Monsson, til samtale om hvordan vi kan få et godt voksenliv både på jobb og privat (ingen powerpoint).

 

Dag to av Arbeidsmiljødagene åpnet med musikalsk innslag fra Yndling, etterfulgt av presentasjoner fra Sylvi Thun (Sintef) og Henrik Dahle (Unio) om psykososialt arbeid.

Sylvi Thun: Psykosoialt arbeidsmiljøarbeid

Henrik Dahle 

Per Isdal holdt foredrag om emosjonelt belastende arbeid.

Per Isdal: Medfølelsens Pris

Deretter holdt Lena Reitan fra HK Norge et innlegg om bærekraft i et HMS-perspektiv. 

Lena Reitan: Hva er bærekraft i et HMS-perspektiv? 

Mari Holm Ingelsrud fra Arbeidsforskningsinstituttet AFI ved OsloMet presenterte deres kunnskap om temaet arbeidsmiljø og hjemmekontor.

Mari Holm Ingelsrud: Arbeidslivet mellom kontor og hjemmekontor

Seniorkonsulent i Arbeidsmiljøsenteret, Hanne Rovik, avsluttet dagene med et innlegg om psykologisk trygghet.

 

Takk til utstillerne:

 

Vi håper å se dere alle igjen til Arbeidsmiljøkongressen i 2024 - hold av 22.-23. oktober!

Er rollen som hovedverneombud en ensom uriaspost?

10 januar 2024

Jon, som begynte hos Arbeidsmiljøsenteret i august, har deltatt på HVO-kurs. Han føler seg nyfrelst og ikke minst ser han at det er dialogen som er det viktigste verktøyet, og i dialogen magien skjer.

Arbeidsmiljøkongressen 2024

04 januar 2024

Arbeidsmiljøkongressen har røtter tilbake til 40-tallet og blir i år arrangert fysisk for 50. gang. Kongressen er en viktig møteplass for alle som er opptatt av helse, miljø og sikkerhet. Hold av 22.-23. oktober!

Er din lille bedrift innenfor det nye regelverket?

25 oktober 2023

Fra og med 1. januar 2024 endres Arbeidsmiljølovens kapittel 6 om Verneombud. Dette gjøres for å styrke vernetjenesten og understreker viktigheten av denne rollen i arbeidslivet. Det er tre endringer som kommer.

Scroll til toppen