Hold av 22.-23. oktober!

Arbeidsmiljøkongressen 2024

I fjor arrangerte vi Arbeidsmiljødagene, og i år står Arbeidsmiljøkongressen i Grieghallen for tur. Hold av 22.-23. oktober!

Arbeidsmiljøkongressen 2024

Arrangeres for 50. gang

Arbeidsmiljøkongressen har røtter tilbake til 40-tallet og blir i år arrangert fysisk for 50. gang. Kongressen er en viktig møteplass for alle som er opptatt av helse, miljø og sikkerhet og arrangeres av Arbeidsmiljøsenteret. Vi møtes i Bergens storstue Grieghallen for faglig påfyll, nettverksbygging, underholdning, god mat og godt selskap.

 

Nominer kandidat til Den norske Arbeidsmiljøprisen

Arbeidsmiljøprisen kommer til å deles ut under åpningen av kongressen. Prisen ble for første gang delt ut i 1961. Dette er den opprinnelige og originale Arbeidsmiljøprisen som deles ut i Norge. Den er en påskjønnelse for systematisk og målrettet innsats for å utvikle og forbedre arbeidsmiljøet. Det legges også vekt på at resultatene og erfaringene som vinneren har gjort er av allmenn interesse og kan videreformidles til andre. Kandidater kan være bedrifter, enkeltpersoner, organisasjoner, offentlige instanser eller institusjoner, offentlige og private virksomheter, eller annet. Kjenner du til en verdig kandidat? Du kan nominere kandidat her.

 

Oppdatering: program og påmelding til kongressen er klart!

Blant foredragsholdere og tema finner du:

- matematiker og teknologiinvestor Silvija Seres, som skal snakke om et godt arbeidsmiljø i fremtiden fra et KI-perspektiv

- programleder ved NHH Norwegian School of Economics, Bård Fyhn, skal ta oss gjennom hvordan vi kan omsette forskningen på feltet psykologisk trygghet til faktisk økt trygghet i arbeidsmiljøet

- partner og advokat i Simonsen Vogt Wiig, Lill Egeland, ser at organisasjoner ofte blir lammet over tid i undersøkelsesfaser ved varsling. Kan vi tenke annerledes om varsling i arbeidsmiljøsaker?

- statistikksjef i NAV Kunnskap, Ulf Andersen, er kjent for å gjøre statistikk både lettfattelig og interessant. Han mener arbeidsmiljøarbeid vil bli avgjørende i fremtidens arbeidsmarked i Norge

 

Flere annonseres fortløpende og i mai annonserer vi en programpost vi aldri før har hatt på kongressen! Sees vi i Bergen?

Meld deg på nå for earlybird-priser! For mer informasjon, fullstendig program og påmelding kan du se https://www.arbeidsmiljo.no/arbeidsmiljokongressen-2024/

Er rollen som hovedverneombud en ensom uriaspost?

10 januar 2024

Jon, som begynte hos Arbeidsmiljøsenteret i august, har deltatt på HVO-kurs. Han føler seg nyfrelst og ikke minst ser han at det er dialogen som er det viktigste verktøyet, og i dialogen magien skjer.

Presentasjoner fra Arbeidsmiljødagene 2023

08 november 2023

Takk til alle deltakere, foredragsholdere og utstillere på Arbeidsmiljødagene! Vi håper dagene var både nyttige og hyggelige, og at du som deltok tar deg tid til å gi oss tilbakemelding når du mottar spørreundersøkelsen. Her er presentasjonene fra dagene.

Er din lille bedrift innenfor det nye regelverket?

25 oktober 2023

Fra og med 1. januar 2024 endres Arbeidsmiljølovens kapittel 6 om Verneombud. Dette gjøres for å styrke vernetjenesten og understreker viktigheten av denne rollen i arbeidslivet. Det er tre endringer som kommer.

Scroll til toppen