Uakseptabelt dobesøk

To av tre ledere har vært flaue på vegne av andre møtedeltakere fordi de har utvist mangel på respekt for god møtekultur.

Tekst: Mats Løvstad (2011)

To av tre ledere har vært flaue på vegne av andre møtedeltakere fordi de har utvist mangel på respekt for god møtekultur.

Det kommer frem i en landsomfattende arbeidsmarkedsundersøkelse utført av Respons Analyse for Proffice. Ni av ti ledere mener dessuten norsk møtekultur har blitt mindre formell. Sosiale medier og digitale verktøy får det meste av skylda. - Når åtte av ti ledere mener møtekulturen har endret seg som følge av den digitale hverdagen, byr det på visse utfordringer. Er det stuerent å svare på SMS i et møte, eller å notere på laptop? Det skaper mye frustrasjon når de digitale normene og hva som er god møtekutyme ikke er avklart, sier adm. direktør Per Bergerud i bemanningsselskapet Proffice.

Behov for retningslinjer At seks av ti ledere mener det er uakseptabelt å svare på en SMS under et møte er kanskje ikke så overraskende. At derimot en av fire plasserer det å unnskylde seg for et toalettbesøk i samme kategori, er noe mer spesielt. - Det er naturlig nok store forskjeller mellom de ulike aldersgruppene på dette temaet. Jo yngre både ledere og arbeidstakere er, dess mer åpen er man for uformell oppførsel i møtene. Uansett har det tvunget seg frem et behov for felles retningslinjer, for hvordan man skal oppføre seg i møter. På landsbasis mener nemlig åtte av ti ledere, og samme andel ansatte, at dette er nødvendig, sier Bergerud.

Emosjonelt arbeid – vi inviterer til foredrag på Verdens arbeidsmiljødag

13 mars 2025

Det er mange arbeidsplasser som står i situasjoner som kan oppleves som emosjonelt og relasjonelt belastende. Det betyr ikke at vi nødvendigvis kan fjerne eksponeringsfaktoren, men bedrifter må jobbe organisatorisk på en slik måte at ansatte ikke blir syke av det. Vi inviterer til foredrag om emosjonelt arbeid på Verdens arbeidsmiljødag 28. april.

Roller spiller en rolle

06 februar 2025

Kan manglende evne til å skille rolle og person velte fremtiden? Ikea-dommen understreker verneombudets rett til å ytre seg kritisk i kraft av rollen, uten å risikere represalier skriver seniorrådgiver Øystein Grytøyr i denne kronikken. Kronikken ble først publisert i HMS-magasinet.

Scroll til toppen