– Vi må heie frem de som tror de kan bli den neste Steve Jobs

Foto: Lars Volden

Ledelsesblogger Christoffer Hovde, som du møter på Arbeidsmiljøkongressen, mener en av de største utfordringen til fremtidens arbeidsliv er egen motstand mot endring. Vi trekker ned hverandre eller oss selv ved hver minste anledning.
-Nå må vi ta grep og heie frem de som sikter mot stjernene og ønsker å bli den neste Elon Musk eller Steve Jobs.

Christoffer Hovde er en av Norges fremste bedriftsblogger og en ettertraktet foredragsholder på områder som handler om ledelse, kommunikasjon og mangfold. Han er hekta på lydbøker, og ville helst studert medisin om han fikk sjansen til å studere på nytt. I oktober står han på scenen i Grieghallen i Bergen når årets Arbeidsmiljøkongress går av stabelen.

Hovde frykter janteloven mer enn roboter i fremtidens arbeidsliv.

–   Vi retter fortsatt kritiske blikk mot folk som bytter jobb oftere enn hvert 5. år og de som går over til en helt ny bransje. Det at vi trekker ned andre istedenfor å heie dem frem må vi bare slutte med først som sist. Her har vi et stykke jobb foran oss.

Først når janteloven legges på hylla og vi blir flinkere til å heie hverandre frem vil vi stå rustet til å møte fremtidens arbeidsliv.  Til tross for at det er en lang vei å gå synes Hovde at fremtiden høres forlokkende ut.

–   Mange frykter at robotene skal ta over jobbene våre. Selv mener jeg at vi heller bør glede oss over alt det kjedelige arbeidet roboter kan ta over. Også kan vi fokusere på å utføre de oppgavene vi er best på som mennesker.

 

SoMe-guruen fra Torshov

Hovde blogger om ledelse, kommunikasjon, og mangfold. Han har ledererfaring fra blant annet IKEA, Varner-gruppen, og har det siste året ledet Europas ledende klinikk innenfor funksjonell medisin.

I 2015 ble Hovde trukket frem som en av Norges topp tre mest profilerte ledelsesblogger sammen med Anita Krohn Traaseth og Petter Stordalen, og nominert til en av landets beste på Twitter.

–   Det handler om å våge være seg selv, å være villig til å bruke mye tid på det og ikke minst dessverre tåle en god del motstand på veien. Når man i all hovedsak har det moro går de 10 000 timene som ifølge forskning er den tiden som skal til for å bli skikkelig god på noe – fort unna.

Hovde forklarer at nye digitale plattformer for kommunikasjon gir en bedre og mer fleksibel arbeidshverdag både for arbeidstaker og arbeidsgiver. Men glansbildet har også en bakside.

–   Nettskikk har ikke alle helt fått grep på. Mobbing og trolling gjennom sosiale medier illustrerer at mange legger igjen vanlig folkeskikk der de sitter bak skjermen i møte med andre på nettet. Jeg har stor tro på at vi vil klare å oppføre oss bedre på nett i fremtiden enn det vi gjør i dag, men der må vi være med å skape en tydelig kultur for hvordan vi skal oppføre oss fremover.

 

-Mor er min superhelt

Det er ingen hemmelighet at Hovde fascineres av menneskers atferd og holdninger. Fascinasjonen hans kommer til uttrykk gjennom bloggen og inspirerende foredrag. Å fordype seg i mennesket pirrer ham. Og det er kanskje derfor han lykkes i lederrollen?

–   Hvis jeg våknet i morgen med en superevne kunne jeg tenke meg egenskapen til å gi andre de evnene de trenger for å kunne leve et godt og meningsfullt liv. Ved å gi flere en mening med livet tror jeg vi sammen kunne skapt et mer menneskeorientert samfunn der flere opplever å ha meningsfulle liv der de får utnyttet sitt fulle potensiale. Det er det dessverre mange som ikke gjør i dag.

Mange har for lite og lever livet fra hånd til munn. Andre lever kun for penger fordi vi tror det gir mening. Dessverre er samfunnet mer pengeorientert enn menneskeorientert foreløpig, forklarer Hovde.

–   Mor er min superhelt og min største inspirasjonskilde. Hun er et godt eksempel på at det er fullt mulig å skape seg en suksessrik lederkarriere, selv som aleneforsørger for fem barn. Jeg føler meg privilegert som har fått med meg disse verdiene hjemmefra.

Vil du høre mer om Christoffer Hovdes refleksjoner om fremtidens arbeidsliv, ledelse, kommunikasjon og mangfold kan du møte han og andre arbeidslivshelter på Nordens største HMS-begivenhet.

Meld deg på årets Arbeidsmiljøkongress som går av stabelen i Grieghallen 18-20.oktober her.

Forside-Underside-AMS-Nyhetsbrev

 

I neste nyhetsbrev kan du lese hvordan Spekter-sjef Anne-Kari Bratten ser for seg fremtidens arbeidsliv.

Personvern og cookies