Verdens største på arbeidsmiljø

Tekst: Turid Børtnes (2007)
– Vi henger med her hjemme også når det gjelder HMS-produkter, det fikk vi bekreftet på HMS-messa i Düsseldorf i høst, sier Eldar Jensvang, leder for Arbeidsmiljøsenterets produktavdeling.
Han tok med seg to av medarbeiderne sine, Per Arne Simensen og Erik Paulsen, henholdsvis produktansvarlig og salgsansvarlig i produktavdelingen, til verdens største messe innen HMS. Messa, som er kjent under navnet A+A, blir arrangert i Düsseldorf i Tyskland annet hvert år og kan skilte med nærmere 1.500 utstillere fra godt over 50 land.

Kjempemesse  

Jensvang opplyser at avdelingen hadde flere formål med besøket, et av de viktigste var å orientere seg om hva som finnes på markedet av HMS-produkter som kan være aktuelle for Arbeidsmiljøsenterets produktavdeling. Messeområdet er enormt, ni utstillingshaller på størrelse med fotballbaner var fylt med arbeidsklær, sko, sikkerhetsutstyr og øvrige arbeidsmiljøeffekter. Arbeidsmiljøsenterets ansatte oppdaget etter hvert at de måtte konsentrere seg om utstillerne i de hallene som dekket deres område, som er skilt, tape og en del sikkerhetsutstyr. – Men vi fikk bekreftet at vi følger med. Vi fant faktisk ikke så mye nytt som vi burde ha hatt i vårt produktspekter, selv om det selvsagt er en del ting vi vil vurdere nærmere.

Egen skiltproduksjon?
I tillegg til å se på aktuelle produkter, fikk avdelingen også anledning til å knytte kontakter med potensielle nye leverandører og ta en kikk på deres produkter. Et besøk på utstillerstanden til produktavdelingens tyske skiltleverandør, Everglow, sto også på programmet. – Nå gjenstår det å analysere hele oppholdet i forhold til vår egen aktivitet, sier Jensvang. – Vi så blant annet på mulighetene for at vi kan sette i gang med egen produksjon av spesialskilt. Det vil kreve plass og en del teknisk utstyr, så det er noe vi må overveie nøye.

Kongress og mye mer
A+A er ikke bare en internasjonal fagmesse med verdens største utstilling innen HMS-produkter, parallelt med messa arrangeres det en egen kongress. For å få et mer faglig utbytte av messa vil Arbeidsmiljøsenterets ansatte prøve å få med seg noen av foredragene ved neste besøk. Messa dekker hele spekteret innen arbeidsmiljø og arbeidsmedisin; personlig verneutstyr, bedriftssikkerhet, helsetiltak i arbeidslivet, beskyttelse ved trusler, miljøvern på arbeidsplassene, kvalitetssikring ved materielle skader og måleteknikk for å unngå produktuhell. Arbeidsmiljømønstringen i Düsseldorf samler utstillere og fagfolk fra hele verden, blant annet fra India og Kina. Men asiatiske produsenter og leverandører treffer man først og fremst på ei tilsvarende messe som arrangeres i Asia de årene A+A ikke holdes i Tyskland.

Personvern og cookies