Tenotec vestover

(2005)

I juni 2004 flyttet Tenotec, som selger batteridrevede åndedrettsvern, fra Drammen til Stavanger. – Nå kan vi samkjøre aktivitetene våre med eierselskapet Vestteknikk i mye større grad. Vi kan benytte felles lager og utkjøring. Spesielt vareekspederingen er blitt mye raskere, sier Geir Magne Årvik, som er daglig leder i selskapet. Lagerkapasiteten deres er nesten fordoblet etter flyttingen og fra nyttår begynte de med butikk på nettet: www.tenotec.no Nå kommer de også snart til å ansette nye folk, slik at dagens tre blir fire personer.
Nederman utvider
Det blir mer folksomt hos Nederman i Oslo. Før sommeren blir det gjort fire nye ansettelser. – Vi har fått økt aktivitet og utvidet sortimentet vårt med blant annet en komplett linje for håndtering av smøremidler fra Alentec & Orion, forteller Leif Sverdrupsen. Han er administrerende direktør i firmaet som blant annet selger avsug og personlig verneutstyr. Han regner med at de vil øke omsetningen fra 34 millioner kroner, som var 2003-resultatet, til 50 millioner kroner i år. Dette fører til mer press på administrasjonen, noe en ny salgssekretær vil avhjelpe. Ellers blir det nyansettelser innenfor salg, kundeservice og kundeoppfølging.

Aak inn i samarbeid med Nutec
I skrivende stund er Aak AS i ferd med å spikre en avtale med Nutec om levering av kurs innenfor fallsikring og arbeid i høyden. Meningen er at Aak skal levere kurs på Nutecs kursfasiliteter og dermed blir en del av Nutecs nettverk. – Dette vil gi oss en veldig bred eksponering mot store kundegrupper vi i dag ikke når like godt. At det var Nutec som tok kontakt med oss synes jeg også er en stor anerkjennelse av vår kompetanse, sier daglig leder av Aak AS, Jon Daniel Nesje. Kursene vil etter planen bli tilgjengelige gjennom Nutec i løpet av våren. 1. februar ansatte også Aak Marcus Brevik som ny sjef for deres kompetansesenter i Åndalsnes som leverer opplæring til bedrifter som arbeider i høyden. Bedriften melder ellers at deres nyopprettede kontor utenfor Tønsberg går så det suser. De anslår at omsetningen på Østlandet har økt med omkring 50 prosent siden kontoret ble opprettet i fjor vinter.

Vil du ha hellige kyr på bena?
I tillegg til sitt kvalitetsmerke Sievi er ICM nå i ferd med å introdusere et nytt og rimeligere skomerke på markedet, ZX. Skoene kommer fra en større produsent i India der man utfører alle deler av skoproduksjonen, fra utvelgelse av skinn, tilberedning og narving til den tradisjonelle skofabrikasjonen. – Moderne maskiner kombinert med rimelig arbeidskraft vil gi svært konkurransedyktige produkter, sier administrerende direktør i ICM, Jørn Thomassen. Hvorvidt skinnene kom fra hellige kyr, kan imidlertid ikke Thomassen love.

Norsk Miljø Teknikk utvider
Bardexa har gjennom 15 år levert produkter innenfor produktområdet brann, varsling, redning, alarm og førstehjelp. Produktsortimentet er omfattende og kommer fra ledende produsenter i Europa, USA og Asia og er blant annet sertifiserte i henhold til ISO 9002 og SS EN3. Vår virksomhetsprofil er å tilby Sikkerhets- og Førstehjelpsprodukter til privatpersoner, firmaer, forvaltninger, institusjoner, forsikringsselskap, sykehus, idrettslag, foreninger, Røde Kors etc. samt også for militært bruk. Arbeidsmiljø nr. 2- 2005

Personvern og cookies