Tankevekkende foredrag på Arbeidsmiljødagene

(2007)
Seniorkonsulentene Inger Høibakk og Aud Steiring ledet 370 deltakere gjennom to dager med gode faglige foredrag og spennende kulturaktiviteter under arbeidsmiljødagene på Rica Hell Hotel i Stjørdal.
Sauebonde Odin Jensenius (alias Klaus Sonstad) slo an tonen på konferansen med et fengende og morsomt innspill om hva han ville gjort hvis han var statsråd. Han fikk forsamlingen med seg i lattervekkende metaforer om bønder og sauehold, og selv om han snakket om sauer, fremførte han et foredrag med en sterk undertone av alvor som lett kan overføres til situasjoner i norsk arbeidsliv.

Dyktige foredragsholdere
Programkomiteen hadde gjort et godt stykke arbeid i sin sammensetning av programmet, og samtlige foredragsholdere ga deltakerne tankevekkende innspill, kombinert med nye innfallsvinkler på gamle problemstillinger og en god del ny informasjon. Seniorkonsulent Nina C. Berg fra Arbeidsmiljøsenteret hadde gravd fram dokumentasjon om den norske arbeidslivsmodellen (se egen artikkel på side 5). Overlege Ebba Wergeland gikk i dybden på forutsetningen for innføring av sekstimersdagen (se egen artikkel på side 10). Teolog og bedriftsrådgiver Erica Grunnevoll fenget deltakerne med et spenstig foredrag om etikk og ledelse, og programleder Svein Tore Bergestuen fikk datatilsynets Georg Apenes og advokat Harald Arnkværn til å bryte meninger om kontrolltiltak i arbeidslivet.

Mat for tanken
Filosof Øyvind Kvalnes, seniorforsker Tian Sørhaug og psykiaterne Dag Furuholmen og Gunnar Cramer ga de mange deltakerne nyttige innspill, mens veteranen Anne Marie Tannæs avsluttet konferansen med et foredrag på halvannen time uten dødpunkter. Hun knyttet forbindelsene mellom arbeidsmiljølovene av 1977 og 2006, og krydret sin solide kunnskapsmengde med mange levende eksempler som belyste tilstanden i norsk arbeidsliv.

Personvern og cookies