Stanghelle, Willoch og Hågensen

Tekst: Grethe Ettung (2010)

En trio som lukter krutt, og hvor klare meninger ikke er direkte mangelvare.

– Vi ser fram til Arbeidsmiljøkongressens første dag hvor to drevne herrer, nemlig Kåre Willoch og Yngve Hågensen vil få bryne seg på den profilerte pressemannen og kommentatoren Harald Stanghelle, konstaterer Paul Norberg, direktør i Arbeidsmiljøsenteret.

Tydelige aktører

Stanghelle er en markant person i norsk samfunnsdebatt. Han er styreleder i Norsk Redaktørforening, og som politisk redaktør i Aftenposten og før det aktiv journalist og ansvarlig redaktør i Dagbladet, har han bidratt til å utvikle den politiske journalistikken her hjemme.
På Arbeidsmiljøkongressen har Stanghelle fått i oppgave å lede en samtale mellom to politiske veteraner: tidligere statsminister og Høyre-politiker Kåre Willoch og fagforeningskjempen Yngve Hågensen. Førstnevnte godt kjent fra Gro & Kåre-debattene. Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch var politiske hovedmotstandere på 1980-tallet, og debattene bar gjerne preg av høy temperatur, bankende halspulsårer og en stadig friskere ansiktsfarge hos debattantene.
Yngve Hågensen, tidligere LO-leder, kjent for bukkeskjegg, temperament og aldri så lite banning, har klar tale som hoved­geskjeft.

Visjoner

– Vi ser fram til en diskusjon mellom to veteraner som har sterke meninger om norsk arbeidsliv og ikke minst visjoner for framtida, sier Norberg.
Han legger til at i løpet av de tre dagene kongressen varer, vil deltakerne få oppleve ikke mindre enn 40 bidragsytere, hvor alle som en er opptatt av arbeidsmiljøspørsmål.
– Vi kan love alle deltakerne tre spennende dager i Grieghallen.
…Yngve Hågensen og… (Foto: Heiko Junge, Scanpix) …Kåre Willoch om fremtiden for norsk arbeidsliv.(Foto: Magnar Kirknes, Scanpix)

Personvern og cookies