Slik leder de beste

Tekst: Mats Løvstad (2011)

Helsefremmende ledelse er reinspikka kapitalisme. Det er lønnsomt, sier adm. direktør Frank Møllerop i SAS Institute.

En rekke næringslivstopper og ledere delte sine syn på helsefremmende ledelse på Litteraturhuset, da boka Helsefremmende lederskap – slik leder de beste, ble lagt frem.
– Vårt selskap er fundert på tanken om at om du behandler dine ansatte som om de utgjør en forskjell, så gjør de faktisk det, sier Møllerop.

– Ingen er like

I boka blir leseren bedre kjent med norske ledere og virksomheter som har gjort seg gode, enkle og noen dyrekjøpte erfaringer. Blant dem er kommunikasjonsdirektør Solfrid Flateby i Reitangruppen, som ble kåret til Årets unge leder på årskonferansen til BI i fjor.
– En god leder er en person som klarer å justere seg etter hver enkelt ansatt, ikke omvendt. Det mener jeg er moderne lederskap. Det handler om å behandle folk forskjellig, fordi ingen er like. Da kan man også mye enklere stille harde krav til medarbeiderne.

Balansen jobb og privatliv

En annen bidragsyter som deltok var Delta-leder Gunn Olander. Hun har fått mye skryt for sitt lederskap og vilje til å gå nye veier, spesielt med eldre arbeidstakere.
– Døgnet er en sirkel der du tilbringer åtte timer på jobb, har åtte timer fritid og åtte timer søvn. Har du det bra på jobb, så tar du den positive følelsen med deg hjem og motsatt. Det som er viktig for våre medlemmer er å ha en balanse mellom de ulike fasene, og at de har et arbeidsliv som legger til rette for dette, sier Olander som også fremhever hvor viktig det er å bruke riktig kompetanse til riktige arbeidsoppgaver.
– For meg handler helsefremmende ledelse om hvor enkelt jeg kan gjøre det.  Du tar den enkelte på alvor, og behandler dem likt, sier hun.

Personvern og cookies