Sjekk dine egne bevegelser

(2004)

Det vil være feil å be en arbeidstaker ta alt ansvar for sine egne muskel- og skjelettplager. Arbeidsgiveren har et stort ansvar for å legge forholdene til rette for at skader og belastninger ikke skal oppstå. Likevel er det noen faktorer du selv har et stort herredømme over. Denne sjekklista kan du lese mer om på nettstedet www.beveg-deg.no, som Norsk Fysioterapiforbund står bak: * Går jeg 30 minutter daglig? * Varierer jeg sittestilling? * Tenker jeg før jeg løfter? * Bærer jeg som jeg evner? * Skifter jeg stilling hvis jeg står lenge? * Hviler jeg i god seng? * Velger jeg trim som er lystbetont? * Lytter jeg til kroppens signaler? * Kjenner jeg behovene mine? * Er jeg nysgjerrig på mulighetene mine? * Tør jeg følge mine instinkter? * Ser jeg fremover?

Personvern og cookies