Siv Jensens arbeidslivsreformer

Tekst: Paul Norberg (2009)
Frp-formann Siv Jensen kommer rett fra et besøk i Underhuset i England til Arbeidsmiljødagene i Trondheim 12. mai.
Mellom disse to hendelsene har Erna Solberg signalisert at Høyre kan tenke seg et regjeringssamarbeid med Frp. Hva vil skje med arbeidslivet hvis Siv Jensen blir statsminister etter høstens valg?
Samtidig som LO-kongressen diskuterer fremtidens arbeidsliv, vil Frp-formannen fortelle om hvilke arbeidslivsreformer som blir gjennomført hvis partiet kommer i regjeringsposisjon. Hun skal ikke holde foredrag om dette temaet; hun stiller som intervjuobjekt for journalist Petter Nome.
– Det kan bli store endringer i norsk arbeidsliv hvis Fremskrittspartiet inntar regjeringskontorene. Derfor blir Siv Jensens utsagn på Trondheimskonferansen svært viktig. Det er sjelden medie-Norge konfronterer henne med Frps arbeidslivsprogram. Men hva vil skje med reglene for overtid, turnusarbeid, sykelønnsordning, tariffspørsmål og andre sentrale rettigheter som er opparbeidet og nedfelt i arbeidsmiljøloven?, spør opplæringsleder Petter Wildhagen i Arbeidsmiljøsenteret.
Han er ansvarlig leder for Arbeidsmiljødagene i Trondheim, som arrangeres 12. og 13. mai på Rica Nidelven Hotel.

Fag og underholdning
– Ingen lever av fagkunnskap alene, derfor bestreber vi oss på å lage et program som forener det faglige med det kulturelle, sier Petter Wildhagen.
Han forteller om et program som spenner fra samtale med Berit Ås og Astrid Nøklebye Heiberg om hersketeknikker, til et foredrag av overlege Helge Kjuus om nye godkjente yrkessykdommer. Programleder i NRK, Andreas Lunnan, forteller om hvordan et langt arbeidsliv fikk en brå stopp for hans del.
Og de kulturelle innslagene sørger blant andre Espen Beranek Holm for, kjent blant annet som Blått parti-deltager i TV-programmet ”Løvebakken”, og kollega av Else Michelet i NRK-programmet ”Hallo i uken”.  Else Michelet skal for øvrig delta på arbeidslivsseminaret med egen minikabaret.

Les mer om Arbeidsmiljødagene på www.arbeidsmiljo.no

Personvern og cookies