Rekorddeltakelse på Arbeidsmiljøkongressen

Tekst: Grethe Ettung (2010)

 – Det går mot rekorddeltakelse på Arbeidsmiljøkongressen 20.-22. oktober i år, sier direktør Paul Norberg i Arbeidsmiljøsenteret.

I månedsskiftet mai/juni, hele fem måneder før Arbeidsmiljøkongressen går av stabelen i Grieghallen i Bergen, er det påmeldt drøyt 500 deltakere. Sammenliknet med samme tidspunkt i 2008, er dette en økning på nær 15 prosent.
– Dette tyder bra, for Arbeidsmiljø-kongressen i 2008 var et meget stort arrangement, konstaterer Norberg, som oppfordrer alle som er opptatt av HMS-spørsmål til å melde seg på så raskt som mulig.

Sentrale temaer

Temaene på årets kongress griper rett inn i dagens arbeidslivsdebatt. Næringslivets klimaansvar, sykefravær, muskel- og skjelett­plager, sikkerhet på arbeidsplassen, diskriminering i arbeidslivet og spørsmål om godt lederskap er blant de mange temaene som skal diskuteres.
– Vi har flere av landets fremste eksperter som foredragsholdere. Dette blir en Arbeidsmiljøkongress som er spekket med høydepunkter, hevder Norberg.

Klokt lederskap

Styreleder i Arbeidsmiljøsenteret, Anders Folkestad, åpner kongressen, og deltar i tillegg i debatten om medbestemmelse på arbeids­plassene. Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten, holder foredrag om ledelse i mediene, mens orlogskaptein og forfatter Paul Otto Brunstad, snakker om klokt lederskap.
Dekan Hans Petter Graver tar for seg diskrimineringsvern i arbeidslivet, mens skuespiller Jakob Margido Esp (også kjent som fru Flettfrid Andresen) viser til sammenhengen mellom humor og helse.
I tillegg kommer arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, veteranene Kåre Willoch og Yngve Hågensen, tidligere Senterparti-leder Åslaug Haga, professor Per Fugelli, seniorforsker Solveig Osborg Ose, presse­mannen Per Egil Hegge og en rekke andre dyktige foredragsholdere.
Les mer om Arbeidsmiljøkongressen på: www.arbeidsmiljo.no
Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd har nylig ledet Aftenposten gjennom avisens 150 års jubileum. På kongressen skal hun holde foredrag om ledelse i mediene. (Foto: Scanpix) – Temaene på Arbeidsmiljøkongressen griper rett inn i dagens arbeidslivsdebatt, sier direktør Paul Norberg. (Foto: Turid Børtnes)

Personvern og cookies