Rekorddeltakelse på Arbeidsmiljøkongressen

Tekst: Grethe Ettung (2010)
– Det går mot rekorddeltakelse på Arbeidsmiljøkongressen i oktober, sier direktør Paul Norberg i Arbeidsmiljøsenteret.
I begynnelsen av juni, ca. fem måneder før Arbeidsmiljøkongressen går av stabelen i Grieghallen i Bergen (20.-22. oktober), er det påmeldt drøyt 500 deltakere. Sammenliknet med samme tidspunkt i 2008, er dette en økning på nær 15 prosent.
– Dette tyder bra, for Arbeidsmiljøkongressen i 2008 var et meget stort arrangement, konstaterer Norberg, som oppfordrer alle som er opptatt av HMS-spørsmål til å melde seg på så raskt som mulig.

Sentrale temaer
Temaene på årets kongress griper rett inn i dagens arbeidslivsdebatt. Næringslivets klimaansvar, sykefravær, muskel- og skjelettplager, sikkerhet på arbeidsplassen, diskriminering i arbeidslivet og spørsmål om godt lederskap er blant de mange temaene som skal diskuteres.
– Vi har flere av landets fremste eksperter som foredragsholdere. Dette blir en Arbeidsmiljøkongress som er spekket med høydepunkter, hevder Norberg.

Spennende foredragsholdere
Styreleder i Arbeidsmiljøsenteret, Anders Folkestad, åpner kongressen, og deltar i tillegg i debatten om medbestemmelse på arbeidsplassene. Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten, holder foredrag om ledelse i mediene, mens orlogskaptein og forfatter Paul Otto Brunstad, snakker om klokt lederskap.
Dekan Hans Petter Graver tar for seg diskrimineringsvern i arbeidslivet, mens skuespiller Jakob Margido Esp  (også kjent som fru Flettfrid Andresen) viser til sammenhengen mellom humor og helse.

På Arbeidsmiljøkongressen skal tidligere LO-leder Yngve Hågensen skal samtale med tidligere statsminister Kåre Willoch om fremtidsvisjonene for norsk arbeidsliv.
I tillegg kommer arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, veteranene Kåre Willoch og Yngve Hågensen, tidligere Senterparti-leder Åslaug Haga, professor Per Fugelli, seniorforsker Solveig Osborg Ose, pressemannen Per Egil Hegge og en rekke andre dyktige foredragsholdere.

Hele programmet til Arbeidsmiljøkongressen kan du lese her
Påmeldingsskjema finner du her

Personvern og cookies