Priser godt HMS-arbeid

Tekst: Morten Dahl (2001)

Norwegian Contracting Centre (NCC) går nye veier i å forbedre HMS-arbeidet. De gir en intern HMS-pris på 10.000 kroner til et prosjekt i Norge, og i år har prisen gått til arbeidskameratene på Lysaker Torg.

Det er NCCs eget meldingsblad Fokus som melder at arbeidsgjengen på Lysaker Torg har utmerket seg spesielt godt på HMS-siden. HMS-sjefen i selskapet understreker at prisen er et ledd i selskapets ønsker om å markere viktigheten av å fokusere på HMS i NCCs byggeprosjekter.

 

Ekstra glad

Anleggsleder Bjørn Erik Olsen sier at han er overrasket over prisen.

– Jeg er ekstra glad for denne prisen, fordi vi faktisk ikke har fokusert veldig mye på denne konkurransen og det vi ville bli målt på. Nå skal vi kose oss med prisen og samtidig passe på at dette ikke blir en sovepute, sier Olsen. NCC Eiendom sier at HMS-konkurransen vil bli en årlig foreteelse.

 

God HMS-holdning

Juryen har lagt følgende til grunn for utdeling av prisen: Rapportering av uønskede hendelser, ryddighet og profilering av byggeplass. Lysaker Torg tilfredsstiller disse kriteriene, og har i tillegg fått god omtale for gode holdninger til HMS blant byggeledelsen, arbeider aktivt med holdningsskapende arbeid og bevisstgjøring av risiko, har korte beslutningsprosesser i vernearbeidet, er ryddig og oversiktlig ned i byggegropen og framstår som ren og pen utad.

Personvern og cookies