Nytt fra HMS-bransjen

(2009)

Ny statssekretær i AID

Juristen Gina Lund (47) fra Tvedestrand er utnevnt av Kongen i statsråd til statssekretær for arbeidsministeren.
– Jeg skal jobbe mye med NAV, inkluderende arbeidsliv og fattigdomsbekjempelse, forteller Gina Lund til Tvedestrandsposten. Hun vil fram til 20. desember være statssekretær for den nye arbeidsministeren Rigmor Aaserud. Etter denne datoen skifter Arbeids- og inkluderingsdepartementet navn, og Hanne Bjurstrøm blir arbeidsminister. Gina Lund vil derfor være statssekretær for Bjurstrøm fra 20. desember. Gina Lund kom fra jobben som avdelingsdirektør i Justisdepartementet. Hun har tidligere vært avdelingsdirektør i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Vannavvisende vinterkjeledress

Blåkläder markedsfører en kjeledress for dem som jobber ute og ønsker å holde seg tørre og varme. Kjeledressen slipper ikke inn fuktighet utefra. Siden den er laget av et pustende stoff som slipper ut svette og fuktighet, holder brukerne seg gode og tørre mens de arbeider. Vinterdressen har vattert fôr som ikke henger seg fast i klærne som brukes under dressen.

Pengespillproblemer i arbeidslivet

Arbeidslivet har etterlyst kunnskap og informasjon om håndtering av pengespillproblemer i arbeidslivet. Nå lanseres rapporten Å gamble med jobben der AKAN kompetansesenter presenterer resultatene av et prosjekt som har kartlagt pengespillproblemer i arbeidslivet. Ansatte med pengespillproblemer kan misbruke arbeidstiden ved å komme sent eller gå tidlig. I tillegg kan arbeidstiden misbrukes til spill, samt misbruk av bedriftens telefon og internett. Et unormalt fraværsmønster kan være et tegn arbeidsgiver bør være oppmerksom på. Tilgjengelighet til spill i arbeidstiden har betydning for omfang av pengespill ved at ansatte som har mulighet til å spille i arbeidstiden – spiller mer i arbeidstiden. Studien viser at yrkessjåfører kan være i en risikogruppe for utvikling av spilleproblemer. I overkant av tre prosent av ansatte i transportbedriftene som deltok i studien, hadde pengespillproblemer, mens ytterligere fem prosent var såkalte risikospillere.
Les mer på www.spillansvarlig.no.

Problemfri lakkering av tunge kjøretøyer

Sprøytelakkering av store objekter kan by på mange utfordringer. Ofte brukes brannfarlige produkter som kan forårsake eksplosjonsfarlige atmosfærer. Reglo AS har funnet løsningen på dette med sine pneumatiske arbeidsplattformer. Ved sprøytelakkering av industriprodukter stilles det i de fleste tilfeller strenge kvalitetskrav. Lakkprodukter skal påføres i riktige sjikttykkelser, også på vanskelig tilgjengelige steder som for eksempel hjørner, kanter og falser. Ved bruk av gardintrapper og stiger kan dette lett medføre ubekvemme og helseskadelige arbeidsstillinger. Resultatet kan fort bli muskel- og skjelettlidelser. Dessuten vil det være en stor fare for fallskader. -Bruk av våre pneumatiske arbeidsplattformer Wall-Man og Liftman løser denne type problemer, sier Svein Ingebretsen, daglig leder i Reglo AS.

Brukervennlig kabelvogn

Informasjonsansvarlig Laila Mikalsen i selskapet Melbye Skandinavia forteller at de selger markedets mest fleksible og brukervennlige kabelvogn. Kabelvognen er tilpasset det norske markedet, og er svært allsidig da den kan benyttes til langt mer enn transport av tromler. Med tilleggsutstyr kan den benyttes til utlegging av kabel, innspoling av gammel line og strekking av nye liner. Med et hydraulikkaggregat forvandler kabelhengeren seg til en kraftig linjevinsj. Aggregatet kan også benyttes for løfting av trommel, drive hydrauliske støtteben og skaffe hydraulikk for drift av annet hydraulisk verktøy.

Personvern og cookies