Nytt fra HMS-bransjen

(2009)

Samarbeidsavtale

Det er inngått en samarbeidsavtale om bruk av stoffkartoteksystemet BASS i bilbransjen. BASS er et system for de bedrifter som ønsker å holde orden på kjemikaliebruken, og som ønsker å samhandle med andre bedrifter om leveranse og mottak av sikkerhetsdatablader. Avtalen innebærer at alle bedrifter i bilbransjen, uansett organisasjonstilhørighet, får anledning til å bruke dette brukervennlige stoffkartoteksystemet. BASS er et verktøy for oppbygging av stoffkartotek og arkiv for gamle datablad. Systemet sørger for kvalitetssikring av databladene, og det gir mulighet for risiko- og erstatningsvurderinger. Det finnes flere stoffkartotekløsninger i markedet. BASS utmerker seg først og fremst ved at det er et bransjestyrt system, sier Ingrid Engesæt, fagsjef HMS i Norges Bilbranseforbund. – Det finnes mer informasjon om BASS på nettsiden www.cobuilder.no

Ny sjef for LO/NHO-ordningene

Sven Iver Steen er ansatt som ny administrerende direktør for Felleskontoret for LO/NHO-ordningene. Styret for Felles­kontoret for LO/NHO-ordningene er tilfreds med å få en person med lang og omfattende erfaring med pensjonsspørsmål. Steen tiltrer stillingen 1. mai 2009. Som partner i advokatfirmaet Arntzen De Besche, har han lang erfaring innenfor pensjon og finansielle spørsmål. Sven Iver Steen er en mye brukt foredragsholder og er forfatter av boken «Obligatorisk tjenestepensjon». Han har også vært sekretær for Banklov­kommi­sjonen.

Forenkling på storkjøkken

Matpartner i Klæbu som produserer matvarer til storkjøkkener og dagligvaremarkedet, bruker Logiflex; en selvkjørende truck med rotator, når grønnsaker, kjøtt, poteter og fløte skal håndteres. Råvarene leveres i store kasser og tømmes over i produksjonsmaskinene for bearbeidning. Tidligere var dette en tung, manuell operasjon. – Matpartners mål er å imøtekomme det økende kravet til ressursbesparelser innenfor storkjøkkenbransjen. Gode og stabile hjelpe­midler er med på å øke effektiviteten, samtidig som det er et HMS-produkt for alle ansatte. Den jobben vi før måtte gjøre manuelt, gjør nå denne maskinen for oss, sier assisterende produksjonsansvarlig, Yngve Hansen.

Sikkerhet i skogen

Blåkläder har nylig lansert en sikkerhetssertifisert motorsagvernbukse og en skogsjakke som gjør skogsarbeidet både sikrere og lettere å utføre. Den nye buksen er praktisk, med to innstikklommer, baklomme med glidelås, forlenget rygg og med elastikk i midjen. Selskapet tilbyr også en matchende skogsjakke. – Denne jakken er laget med tanke på komfort i fysisk krevende arbeidssituasjoner. Den har blant annet nyttige løsninger som forlenget rygg og ventilasjonsfunksjoner, sier Robert Mørch i Blåkläder. Blåkläder er den eneste arbeidsklærleverandøren som gir livstidsgaranti på sømmene.

Kuttsikker hanske

Polyco lanserer nå en sømløs, strikket hanske som skal gi god beskyttelse mot kuttskader. Hansken er utviklet med tanke på metallproduksjon og håndtering av komponenter og glass samt generell montering. – Den er blitt utviklet for å overholde svært spesifikke krav, og brukerne kan være trygge på at den er produsert i henhold til høye standarder. Vi mener at denne hansken, dersom den brukes korrekt, vil redusere håndskader i farlige miljøer og ha en positiv effekt på produktiviteten, sier Sarah Bridge, viseadministrerende direktør for BM Polyco.

Personvern og cookies