Nytt fra HMS-bransjen

(2009)

Vellykket HMS-arbeid

Posten inngår nye pensjons- og personforsikringsavtaler som reduserer årlige kostnader med rundt 100 millioner kroner. Vital Forsikring ASA blir Postens leverandør av både personal- og pensjonsforsikring. Sammen med profesjonalisering av innkjøpene i Posten, er HMS-arbeidet som er nedlagt de siste årene, hovedårsaken til de store besparelsene. Siden 2004 har sykefraværet blitt redusert med mer enn to prosentpoeng og antallet nye uføre hvert år er redusert fra rundt 450 i 2004 til 200 i 2008. – Godt HMS-arbeid er lønnsomt og gir både en bedre arbeidsplass og resultater på bunnlinjen. Bare i dette tilfellet halverer vi kostnadene knyttet til personal- og pensjonsforsikring som følge av færre arbeidsulykker, uføre og lavere sykefravær, sier konsernsjef Dag Mejdell.
– Godt HMS-arbeid er lønnsomt, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Ungdommelig design fra Helly Hansen

Helly Hansen Workwear har nylig lansert kolleksjonen «PowerWear», en serie bestående av håndverkerklær krydret med topper, fiberpels, fleece og ytterjakker.Håndverkerserien er produsert i bomullskanvas med forsterkningsstoff i Cordura® på skuldre, knær og lommer samt nederst på buksebena. Et nytt element er den oransje fargen som er tatt inn som en viktig del av designprogrammet. Fargen er plassert på lommene, beltegangene og i tillegg på logoelementer plassert på rygg og legg. Det viktige sikkerhetselementet, refleksstripene, er på plass på ytterplaggene. «Med denne serien har Helly Hansen Workwear latt seg inspirere av kravene fra en ny generasjon håndverkere, og skapt en funksjonell kvalitetskolleksjon med spennende designdetaljer», heter det i en pressemelding fra konsernet.
Helly Hansen har lansert en ny serie håndverksklær.

Rolf Røssland – ny daglig leder

Rolf Røssland (54) er ansatt som daglig leder i rådgivningsselskapet HMS-K Support AS. Selskapet er nyetablert og er en del av OilComp gruppen. Røssland kommer fra stillingen som HMS&K direktør for Falck Nutec Norge og har mange års erfaring fra ledelse, rådgivning og opplæring innen helse, miljø, sikkerhet og kvalitet.
Rolf Røssland. (Foto: N. Tourrence)

Støtdempende allroundssåle

Sof Sole, som er en av verdens ledende sålemerker, lanserer nå en oppgradert anatomisk såle som er tilpasset de fleste aktiviteter. En teknisk såle som passer like godt til både industriarbeideren og sportsutøveren. Sålen er laget i et materiale med ekstra luft, noe som gir en lett såle med svært god støtdemping. Materialet er miljøvennlig og svært robust, noe som gir den en lang levetid. Norsk Importør er Trygve Alm AS.

Glava tar miljøansvar

Glava, som produserer isolasjonsmateriale av glassull, er gode på miljø. Råvaren i glassull er for det meste resirkulert glass som stammer fra husholdninger og bedrifter i Norden. – Oppvarming og kjøling av bygg står for 40 prosent av energibruken i Europa. Derfor er god isolasjon og energieffektivisering ett av de beste klimatiltakene som kan gjøres, sier adm. direktør Jon Karlsen. I tillegg til et produkt av resirkulert råvare, som reduserer energibruken, er Glava nøye på å ta hånd om egne rester. -Vi kildesorterer plastavfall, bølgepapp og papir i begge fabrikkene våre, og vi sorterer også hardplast og trevirke som egne fraksjoner. Det er dette vi kaller «miljøvern i praksis», påpeker Karlsen.

Sklisikring på flisgulv

Antiskli Flis er et overflateaktivt stoff som reagerer på fliser. Dette er en rimelig forsikring mot fallskader på sykehus, butikker, kjøpesentra, restauranter og andre steder hvor det er vanlig med flisgulv. Når Antiskli Flis etter hvert er slitt ned, fremstår flisen slik den var før behandling. I en pressemelding fra Antiskli Norge AS heter det at gulvet blir to til tre ganger mer sklisikkert ved bruk av Antiskli Flis. Selskapet tilbyr gratis test til bedriftskunder. Les mer på www.antiskli.no

Personvern og cookies