Nytt fra HMS-bransjen

Tekst: Vemund Jensen (2005)

I denne spalten kan du lese om både små og store nyheter innen bransjen. Alt fra bedrifter som utvider og får nye satsingsområder til mer kuriøse nyheter. Tips oss på: vemund@arbeidsmiljo.no

ICM utvider til Bergen
ICM, som blant annet selger arbeidsklær og vernesko, har nå åpnet ny avdeling i Bergen. De har overtatt firmaet Gunnar Nilson, som tidligere drev i samme bransje, og med det en omsetning på syv millioner kroner i året. De to nyansatte i bedriften reiser rundt på byggeplasser i Vestlandets hovedstad hvor de både viser produkter og tar opp bestillinger. – Bergen var det mest naturlige stedet for videre utvidelse av firmaet vårt, sier markedssjef i ICM, Bård Tosterud. Han er veldig fornøyd med driften i Bergen til nå. Firmaet skal ellers ha et forhandlertreff utenom det vanlige i Oslo i midten av februar. Scene for treffet blir Edderkoppen revyteater hvor fremvisning av nye produkter blandes med stand-up og imitasjoner i Norges-toppen. ICM har nemlig invitert Anne-Kat. Hærland, Rune Andersen og Sturla Berg-Johansen til treffet.

Verneutstyr til skiskytterlandslaget
Rundt jul leverte Skydda Norge AS viftedrevet åndedrettsvern til skiskytterlandslaget. – Når man varmer opp glider for å preparere skiene, kommer det mye røyk og gass som det er viktig å beskytte seg mot, sier daglig leder i firmaet, Tormod Lie Johansen. Firmaet har nå også etablert seg i et annet vinterlig land, Estland. Et HMS-marked som vokser fort, men som ennå er relativt lite. Ellers planlegger Skydda å utvide staben med flere folk innen salg før sommeren, slik at de får bedre muligheter til å følge opp kundene i felten.

Ny salgssjef i Deb Swarfega Norge AS
Harald Martinsen er nå gått over til stillingen som administrerende direktør i Deb Swarfega Norden i Glamsbjerg i Danmark. 1. februar overtar Håvard Thrones stillingen som salgssjef i Norge i firmaet som selger produkter for håndhygiene og kjemiprodukter.

Nytt akustikkfirma i Halden.
Venture Tech Norway har opprettet en ny avdeling, VTN-Akustikk, som vil tilby støyberegninger og akustiske konsulenttjenester for offentlig og privat virksomhet. Målet er å styrke tilbudet av akustiske konsulenttjenester for næringslivet i Østfold, et tilbud som man hittil har dekket ved å innhente fagekspertise fra Oslo-regionen. Samarbeidspartnere og kunder er arkitekter, bygg- og anleggsbransjen, industribedrifter samt statlige og kommunale etater. VTN-Akustikk er først ute i Norge med et webbasert system for håndtering av støyberegninger.

Minimesse for verneutstyr
Fredag 18. februar arrangerer Univern A/S minimesse på Rica Helsfyr Hotell. Messen har fått navnet «Personlig Verneutstyr 2005 & Arbeidsklær 2005». Flere av Univerns største leverandører vil være tilstede, blant annet: Scott, Sordin, MTS, Terra, Bekina I tillegg vil en ny leverandør på vernebriller, Bollè Safety, være tilgjengelig. Arbeidsmiljø nr. 1- 2005

Personvern og cookies