Nytt fra HMS-bransjen

Tekst: Vamund Jensen (2006)

Alarmbransjen samles i SBL
Alarmbransjen har startet et nytt sam­arbeid gjennom Servicebedrift­enes Landsforening (SBL). En boligbrann i Nittedal før påske hvor to personer mistet livet ga støtet til at selskapene nå samler seg. – Bransjen består av fem store bedrifter og mange små foretak med stor variasjon i rutiner og praksis for hvordan situasjonen skal håndteres når brannalarmen går. De store er nå enige om nye krav til rutiner, som man håper skal bli retningsgivende for hele bransjen, sier administrerende direktør i SBL, Petter Furulund, til nho.no. Bedriftene bak initiativet er Hafs­lund Sikkerhet, Falck Norge, Sector Alarm AS, Securitas og Vakt Service. Totalt består sikkerhetsbransjen i Norge av 250 bedrifter, som samlet omsetter for 10 milliarder kroner årlig.

BHMS blir BPV
Bransjeforeningen for HMS skifter tilbake til sitt gamle navn, Bransje­foreningen for personlig verneutstyr (BPV). Det ble besluttet på siste generalforsamling i slutten av april. Det har vært en generell diskusjon innad i organisasjonen om begrepet HMS, som mange mener favner for vidt. – Vi fant ut at det var bedre å gå tilbake til BPV. Det gjenspeiler bedre det vi driver med, personlig verne­utstyr. I tillegg legger vi oss da mer på linje med våre nordiske søster­organisasjoner, som har lignende navn, sier styreleder for BPV, Petter Trebler.

Ny sjef i Wenaas
Nils Wenaas, barnebarn av Lars Wenaas, som grunnla Norges klart største selskap innen arbeidsklær og personlig verne­ut­styr, Wenaas AS, overtok som daglig leder i selskapet litt før påske. Han overtok etter Jan-Olav Dahle som i en overgangsperiode har ledet selskapet. Wenaas var tidligere fabrikksjef. Broren Lars, som i mange år ledet selskapet, har nå viet seg til Wenaasgruppen, et holding-selskap som blant annet eier mange hoteller.

Wenaas utvider i Stavanger
Wenaas har starten byggingen av både nye kontorer, nytt lager og en utvidet butikk i Stavanger. De nye lokalene forventes å være ferdige i januar neste år, da sannsynligvis med flere ansatte enn i dag. Det er markedet offshore som satsingen hovedsakelig er rettet mot.

ICM-oppkjøp godkjent
Konkurransetilsynet har besluttet ikke å gripe inn i Kwintet-gruppens oppkjøp av HMS-bedriften ICM. Kwintet-gruppen, som også eier Norges største bedrift innen arbeids­klær og personlig verneutstyr, Wenaas, kjøpte alle aksjene i ICM i slutten av januar i år. – Beslutningen ble som forventet, sier ICM-direktør, Jørn Thomassen.

Ny Univern-butikk i Drammen
I slutten av mars åpnet Univern ny butikk i Drammen, deres sjette i Norge. Det er primært arbeidstøy og verneutstyr som tilbys her. – Drammensområdet var dårlig dekket for vår del, et stort marked som vi på denne måten ønsker å utvikle, sier produktspesialist i Univern, Steinar Auke (bildet). Firmaet har også fått en ny selger i Kvinesdal, Tommy Jensen, som skal betjene forhandlerne på Sør- og Østlandet. Ellers ble fjorårets omsetning omtrent som året før, litt i overkant av 80 millioner kroner. Firmaet kan melde om et godt overskudd.

HMS på Industridagene
19. til 22. september arrangeres Industridagene i Lillestrøm. HMS-utstillere vil samles på et eget område på Norges Varemesse. Senter for God HMS vil arrangere flere seminarer, deriblant Verneombudets dag, HMS-ansvarliges dag og et seminar om HMS-opplæring for ledere. Indu­stridagene ble forrige gang avholdt i 2002.

Vanebo kjøper Ledernett
Vanebo Fagpresse har kjøpt nettstedet og magasinet Ledernett.no. Ledernett ble lansert i 2004 og er blitt en publikasjon som er spisset mot ledere i små- og mellomstore bedrifter. – Bladet skal utgis av søsterselskapet New Biz, men nettstedet skal driftes av Vanebo Fagpresse, sier forretnings­utvikler i Vanebo Fagpresse, Ove Hansrud, til Ledernett.no

Personvern og cookies