Nytt fra HMS-bransjen

(2006)

Geir Riise ny HMS-direktør i Posten
Geir Riise flytter på seg igjen. Fra 15. oktober i år er han ansatt som ny HMS-direktør i Posten Norge. Riise kommer fra stillingen som daglig leder i Hjelp 24 Bedriftshelsetjeneste. Geir Riise er utdannet lege. Han har mesteparten av sitt yrkesaktive liv jobbet med HMS i bedrifter, blant annet ti år i Statoil og seks år i NHO. Riise har i mange år vært engasjert i politisk, frivillig og faglig arbeid med hovedfokus på rus-, alkohol- og helsepolitikk. Han er blant annet leder av Nasjonalt Råd for Tobakksforebygging, styreleder for Trasopklinikken i Oslo og varamedlem til Vinmonopolets styre. Riise takket ja til stillingen som HMS-direktør i Posten fordi konsernet har satt helse, miljø og sikkerhet på den strategiske dagsorden. – Jeg tror på å bruke HMS som viktig satsingsområde for å få til bedriftsutvikling. De virksomheter som på lang sikt klarer seg best i konkurranse, er de som har en god arbeidsmiljøstandard. Godt arbeidsmiljø motiverer de ansatte til å bruke sin kompetanse, og gir lyst til å gå på jobben, sier Riise i en kommentar. Stillingen som HMS-direktør i Posten er nyopprettet, og inngår i den nye konsernstaben for HR/HMS under ledelse av konserndirektør HR/HMS, Inger-Johanne Stokke.

Toppleder i Bilbao
1. september overtok dr. Jukka Takala stillingen som direktør for Det europeiske arbeidsmiljøorganet i Bilbao etter dansken Hans-Horst Konkolewsky. Takala har arbeidet med arbeidsmiljø i mer enn 25 år. Først nasjonalt i Finland, senere som medarbeider i ILO, FN’s internasjonale arbeidsorganisasjon, hvor han inntil nylig var leder for programmet SafeWork. Avgående direktør Konkolewsky blir nå generalsekretær for International Social Security Association, som blant annet står bak arbeidsmiljøets verdenskongresser, som arrangeres hvert tredje år.

Motemesse
Industriens Motemesse, som i fjor foregikk på Hurtigruten, er i år igjen tilbake på land, nærmere bestemt i Exporamasenteret på Hellerudsletta ved Lillestrøm. I fjor var det 80 utstillere. Årets fagmesse 1.-3- november blir sannsynligvis større. Det blir omkring 20 forskjellige utstillere med HMS-produkter.

TOOLS Bardalen kjøpt opp
ProffPartner-kjeden har gjennom sitt selskap ProffPartner AS kjøpt opp TOOLS Bardalen i Drammen. Bardalen er spesialister på skruer og gass, men selger også verneutstyr. De seks ansatte i Drammen blir nå en del av en kjede med i alt 44 forhandlere.

Ny logistikksjef i TESS 

Lars Erik Hellerud er ansatt som logistikksjef i TESS engros as. Han startet i jobben 18. september 2006. Lars Erik Hellerud har lang og bred erfaring fra logistikkbransjen. Han har tidligere jobbet med logistikk i Norsk medisinaldepot AS, rådgivningsselskapet Sensia AS og Telenor- selskapene Telefonselskapet AS og Telefast AS.

HMS Øst med ny leder
Trond Grønvold er ansatt som daglig leder i bedriftshelsetjenesten HMS Øst som har hovedkontor i Løten. Han forlater stillingen som personalsjef i Nammo Raufoss. HMS Øst har omkring 400 medlemsbedrifter, hovedsakelig i Hedmark.

Bedriftsrådgiver HMS
Siv Wergeland er ansatt som bedriftsrådgiver HMS i Falck Nutec AS i Bergen. Hun har vært HMS-rådgiver og bedriftssykepleier i Rolls-Royce Marine siden 2002. Hun har en variert utdannelse; sykepleier og bedriftsøkonom, og har til hensikt å fullføre Master of Management på BI.

Personvern og cookies