Ny konserndirektør i Hydro

(2006)
Hilde Aasheim er ansatt som konserndirektør i Hydro med særlig ansvar for konsernets organisasjon og lederutvikling. Hun skal også ha ansvar for helse, miljø og sikkerhet, samt for konsernets forhold til etikk og samfunnsansvar. Hun blir medlem av Hydros konsernledelse og rapporterer til generaldirektør Eivind Reiten. Aasheim (46) har siden 2002 vært direktør og leder for silisiumdivisjonen i Elkem, og medlem av Elkems konsernledelse.
Pride etablerer datterselskap
Pride ASA, som leverer software systemløsninger og rådgivning innen HMS, etablerte datterselskapet Pride Chess AS i mai. Selskapet er ansvarlig for software-systemet Pride Chess, et elektronisk stoffkartotek, som brukes både av kjemikalieleverandører og brukere. Morselskapets viktigste produkt er forbedringssystemet Synergi, som behandler hendelser og avvik for at brukerne skal lære å redusere risiko. – Vi har etablert det nye datterselskapet, slik at vi skal få økt fokus på alle våre produkter, sier administrerende direktør i Pride ASA, Kjell Inge Vedholm.
BHT-sammenslåing i Hedmark
De tre bedriftshelsetjenestene Brumunddal BHT, BHT Hedmark og Hamar og Omegn BHT slås sammen fra 1. september. De vil ha en avdeling på Brumunddal og en på Hamar. – Det har vært tøft å være tre små bedriftshelsetjenester. Jeg tror vi kommer til å møte konkurransen bedre når vi blir en større enhet. Vi får et større arbeidsmiljø og mulighet for en bedre faglig utvikling også, sier daglig leder i Hamar og Omegn BHT, Liv-Unni Gandrudbakken. De tre bedriftshelsetjenestene har i dag 14 ansatte og hadde i fjor en samlet omsetning på 7,6 millioner kroner. HMS Innlandet blir firmaets nye navn. Ellers ga det ekstraordinære årsmøtet i Senter for arbeidsmedisin i Porsgrunn 20. juni det nødvendige flertallet på 2/3 som krevdes for at Hjelp 24 kan overta bedriftshelsetjenesten deres. Hvorvidt Hjelp 24 får overta HMS Norge AS avgjøres av Konkurransetilsynet tidligst 15. september.

ICM kjøpt opp
ICM, som selger arbeidsklær og verneutstyr, er overtatt av det nyetablerte selskapet Tekstilinvest AS. Trude Wenaas er eneaksjonær i selskapet. ICM har i dag en omsetning på over 100 millioner kroner og har 39 ansatte rundt om i Norge. Tidligere hovedaksjonær, portugisiske Odin Financeira, solgte ut sine 85 prosent av selskapet, mens administrerende direktør i ICM, Jørn Thomassen, solgte halvdelen av sin aksjepost på 15 prosent. – Jeg beholder 7,5 prosent av aksjene, så jeg har fortsatt tro på selskapet, sier Thomassen. ICM kommer til å utvide varesortimentet sitt, og har allerede startet med salg av verneutstyr og snart begynner de med flammehemmende utstyr.

Flytende motemesse
17. oktober letter M/S Trollfjord anker i Oslo og setter kursen for Trondheim. I ti dager avholdes Industriens Motemesse om bord. Fesjået arrangeres av det drammensbaserte firmaet Tess, som er leverandør av slanger, sveiseprodukter og produkter til drift og vedlikehold i industri og offshore. Det blir et spesielt fokus på helse, miljø og sikkerhet under årets messe. IT-guru Terry Brock åpner konferansedelen av messen og HMS-leder ved Tess, Laila Sande, holder HMS-foredrag i alle havner.

Nutec åpner senter på Nesodden
Nutec som driver med sikkerhets- og beredskapsopplæring, åpner et nytt treningssenter på Nesodden i oktober. Etter hvert vil senteret kunne tilby forskjellige kurs for offshore, maritim sektor, krise og beredskap. Nutec etablerer også en ny avdeling som skal arbeide med forebyggende HMS-arbeid. De vil fungere som faglige veiledere for firmaer som leier dem inn. – Målgruppen er bedrifter som ønsker høy HMS-oppmerksomhet, men som ikke har behov for å ha hele den nødvendige fagkompetansen internt i bedriften, sier avdelingssjef Rolf Røssland. Arbeidsmiljø nr. 5- 2005

Personvern og cookies