Norge Rundt

VIKARER OG FAST ANSATTE LIKESTILLES

Europaparlamentet vedtok 22. oktober et direktiv om ansatte i bemanningsbyråer. Direktivet innebærer blant annet at midlertidig ansatte i et bemanningsbyrå skal likebehandles med de fast ansatte i selskaper de er utleid til. Det som gjenstår, er den formelle godkjennelsen i EUs ministerråd som er ventet før jul. Lik behandling i denne sammenhengen innebærer blant annet lik lønn, krav på lik ferie og lik arbeids­tid, foreldrepermisjon, fridager og så videre. Arbeidslivets parter kan i avtale gjøre unntak fra dette regelverket. Dette betyr også bedre mulig­heter for rett til kompetansetiltak for de ansatte i bemanningsbyråer under og mellom oppdrag.
Politikkavisen.no 24.10.2008

100 PROSENT FORNØYD MED PERSONALET

Personalet hos Vålerengen bo- og servicesenter roses opp i skyene i en ny undersøkelse. – Her er det godt arbeidsmiljø og en flott ledelse. 100 prosent svarte at de er fornøyde med oppfølgingen de får her og dette er noe mange kan lære av, sier Erling Lae til Østkantavisa. 85 år gamle Anna Bråthen har vært beboer på sykehjemmet siden juni 2005. – Her er helt flott. Vi kan ikke få det bedre her. Personalet er helt fantastisk. Vi har det veldig fritt og vi får bestemme veldig mye selv, sier hun. I tillegg skryter hun av maten og aktivitetene som er på hjemmet.
Østkantavisa 24.10.08

MØTER VEGGEN

Flere av leserne til nettstedet chef.se har kommet med tips til hvordan ledere kan håndtere folk som er i ferd med å møte veggen. Én anbefaler å ta et møte hvor man gir uttrykk for at man ser at medarbeideren det gjelder jobber for mye og har mer ansvar enn noen kan klare. I møtet kan man tilby seg å hjelpe vedkommende med å delegere bort noen av oppgavene. Deretter bør man foreslå en konkret arbeidsfordeling. Et annet tips er å ikke fokusere for mye på utbrentheten, men forsøke å løse arbeidssituasjonen.
Ukeavisen Ledelse 24.10.08

Personvern og cookies