Norge rundt

(2009)

– FRAVÆRET MÅ NED

HMS-rådgiver Knut Jacobsen ved sykehuset i Vesterålen, sitter i prosjektgruppen som har stått på for å kjøre i gang treningsprosjektet «Aktive sykehus» i Harstad og i Vesterålen. I Harstad har man allerede holdt på i et år. – Vi er ikke fornøyd med sykefraværet på sykehuset her i Vesterålen. Det jobbes imidlertid for å få fraværet ned, og i så måte er «Aktive sykehus» et godt virkemiddel, tror vi. Fraværet på sykehuset vårt var i fjor på 10 prosent. I Helse Nord har man en realistisk ambisjon om å få fraværet ned til 7-8 prosent, sier Jacobsen.
Vesterålen online 25.02.09

AKSJONERER MOT SYKDOM

NHO Vestfold, LO, NAV og fire av næringsforeningene i Vestfold vil hjelpe flere bedrifter i å få redusert sykefravær. I februar og mars vil de arrangere flere møter i fylket. Målet er å bistå bedrifter for å oppnå redusert sykefravær. Sykefraværet i Norge koster hvert år 45 milliarder kroner. Hver sykefraværsdag koster den enkelte arbeidsgiver ca. 2.000 kroner. Med de rette grepene lykkes imidlertid de fleste virksomheter med å redusere fraværet. For Vestfolds del går det tapt 4.433 dagsverk hver dag på grunn av sykemeldinger. Dette utgjør en daglig kostnad for Vestfolds arbeidsgivere på nesten 8 millioner kroner eller bortimot 176 millioner kroner hver måned.
Sandefjords Blad 26.02.09

KRITISKE TIL KONFLIKTHÅNDTERING

Prestene i Agder og Telemark er til dels svært fornøyde med arbeidsfordelingen seg imellom. Men rundt 1/3 jobber over 38 timer og opptil 45 timer i uka. 19 prosent står på mer enn 45 timer i gjennomsnitt, og mye av ekstrajobbingen må tas på kvelder og helger. En stor gruppe opplever å være på grensa til å bli utbrent, mens 24 prosent forklarer at de allerede er delvis utbrente. Mange av prestene har negative erfaringer med måten arbeidsgiver og arbeidsgiverorganisasjonene har håndtert konflikter på. Kritikken går på arbeidsgivers usikkerhet og manglende vilje til å ta nødvendige grep for å løse konfliktene.

Telemarksavisa 26.02.09

BESTE COOP-BUTIKK ANDRE ÅR PÅ RAD

Coop-kundene har talt. I år igjen dro Coop Prix Eiken av med seieren som årets beste Coop-butikk. Av 860 ulike Coop-butikker og nesten 100.000 kunder som deltok i konkurransen, kunne butikken i Eiken i år igjen smykke seg med tittelen «Den beste butikken i landet» i 2008. På spørsmål om hvorfor Eiken-butikken vant konkurransen, var det en smilende mannlig kunde i kassa som ikke kunne dy seg: – Vennlige, hjelpsomme – og fine å se på. Ja, også har de god greie på mat.
Farsunds Avis 27.02.09

Personvern og cookies