Nasjonal mobilisering mot mobbing

(2007)
Onsdag 14. og torsdag 15. november i år blir det en nasjonal mobilisering mot mobbing i regi av prosjektet Jobbing uten mobbing.
Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik tok initiativet til et felles løft mot mobbing i arbeidslivet i sin nyttårstale ved inngangen til 2004. Statsråd Bjarne Håkon Hanssen satte politisk fart i anti-mobbe-arbeidet, og dette førte til at Arbeidstil­synet etablerte prosjektet Jobbing uten mobbing. Prosjektgruppen har i tre år ­jobbet med å utvikle gode verktøy som kan brukes på de enkelte arbeidsplasser for å forebygge trakassering og mobbing. Dette blir presentert på konferansen på Thon Hotell Oslofjord i november. Da vil landets fremste arbeidslivsforskere, sammen med en rekke andre, mobilisere til et kollektivt løft mot mobbing i norsk arbeidsliv.
Industriens Motemesse
I perioden 15. til 24. oktober 2007 blir Industriens Motemesse arrangert for tiende gang. I jubileumsåret chartrer Industriens Motemesse hurtigruteskipet Trollfjord som base for utstillinger, innkvartering og transport i ti døgn. Messe­skipet anløper seksten havner mellom Oslo og Kristiansund. Elleve av disse havnene har normalt ikke anløp av hurtig­ruteskipene. Messearrangøren, TESS AS fra Lier, melder at hver eneste kvadratmeter tilgjengelig areal allerede er belagt seks måneder før messeseilasen starter. Det var rift om å få være blant de 70 utstillerne ombord.
Økende andel musearmer 
Til tross for at 8 av 10 norske arbeidstakere oppgir at de vet hvordan man kan forebygge smerter som følge av PC-bruk, er likevel halvparten av pc-brukerne plaget med slike smerter. Dette er høyest i Skandinavia, og antallet har økt med to prosent siden i fjor. Samtidig er det nærmere 40 prosent som ikke foretar seg noe for å bli kvitt ubehaget. Dette viser en under­søkelse som er gjennomført blant nordmenn som bruker PC på jobb. – Det er interessant å se at det er nordmenn som har best kunnskap om forebyggelse av PC-relaterte plager i Skandinavia, men dessverre kan det virke som om vi ikke tar plagene på alvor før vi har utviklet mer eller mindre kroniske lidelser som musesyke. Vi ser likevel en økende interesse for ergonomiske produkter i markedet, sier Lise Ødgren, daglig leder i Contour Design Norge. Undersøkelsen er gjennomført i april/mai 2007 av det nordiske researchinstituttet Zapera for Contour Design, Totalt er 1.516 personer fra de nordiske land blitt intervjuet.Forsyner ODDFJELl med gassmålere
Det er en milepæl for Vestteknikk AS i ­Stavanger når selskapet nå har inngått avtale med rederiet Odfjell ASA om en stor leveranse av bærbare gassmålere. Odfjell ASA har verdens største flåte av kjemikalie­tankere. Avtalen gjelder for tre år framover, med opsjon på ytterligere to pluss to år. Leveransen har en verdi på mellom fem og seks millioner kroner. I tillegg til å forsyne Odfjell med gassmålere, skal Vestteknikk stå for opplæring av rederiets personell og regelmessig vedlikehold av utstyret. Vestteknikk har aldri tidligere vært så tungt inne i shipping. Når Odfjell valgte Vestteknikk, var det først og fremst på grunn av ny ­teknologi som vil gjøre kontrollarbeidet på kjemikalietankerne enklere.

Personvern og cookies