Midt i blinken

(2009)

«Bøy av» er midt i blinken for meg, sier Reidar Skansen. 19 åringen var grundig skolelei og hadde ikke taket på teorien da han startet på videregående skole.
– Etter ti år i grunnskolen var jeg klar for å lære noe praktisk, men det ble ikke slik jeg hadde forventet, sier han. Han falt raskt utenfor i teorien og sløvet for det meste. Da han fikk tilbud om å bli med i prosjektet «Bøy av», var han ikke i tvil. – Dette er beste plassen for meg. Det er kjempepositivt at jeg kan jobbe praktisk, samtidig som jeg kan ta fagbrev på sikt. Det tar litt lenger tid, men det er helt i orden, sier 19-åringen. Han er langt mer motivert for å lære teori nå, da den kommer innimellom det praktiske og i korte økter. Han har allerede tatt to sertifikater i sveising, og vet at dette er noe han både liker og behersker. Alternativet hadde antagelig vært sosialen. – Det hadde i alle fall ikke vært noen vits å starte på skolen. Jeg vet jo at jeg ikke er motivert nok til det. Han er veldig fornøyd med arbeidsmiljøet. – Her behandles vi likt, og er det noe så tar de tak med en gang, og det er bra. Dessuten er alle både blide og glade. Og det teller mye. Reidar Skansen håper å ta fagbrevet om tre år, og drømmer om å jobbe i Nord­sjøen. – Men jeg jobber gjerne her også i noen år, gliser han fornøyd.
Personvern og cookies