Leksikolon

Tekst: Kai Holtan (2006)

Bestselger:
Bok som selger bedre enn bedre bøker.

Blurbing:
Det at en forfatter anbefaler bok av en annen forfatter. Begge er som regel omgangsvenner. Også onomatopoietikon for samtale mellom disse etter noen timer på skjenkested.

Litteratur:
(av eng. litter, «søppel, skrot»). Fellesbetegnelse på alt som utgis mellom to permer, vanligvis i passelig tid før jul. Der skilles mellom to hovedtyper: skjønnlitteratur (litteratur som er vanskeligere å skjønne dess bedre den er, og som tar utgangspunkt i forfatterens fabulering rundt fakta) og faglitteratur (litteratur som er vanskeligere å skjønne dess bedre den er, og som tar utgangspunkt i forfatterens fabulering rundt fakta).

Medforfatter:
Omdiskutert person som får sitt navn på vitenskapelig artikkel/bok fordi han/hun har bistått hovedforfatteren under arbeidet. F.eks. ved å koke kaffe.

Pornografi:
Eksplisitt, grov erotisk skildring som tidligere vakte oppsikt om den forekom i seriøs forfatters bok. Vekker nå oppsikt om den ikke forekommer.

Romanforfatter:
Mentalt forstyrret person som offentliggjør sine nevroser i håp om å tjene penger på dem, fremfor å betale psykiater for høre på samme.

Solstad, Dag:
Den eneste leser som, ifølge Dag Solstad, egentlig forstår bøker skrevet av Dag Solstad.

Personvern og cookies