Nettverksmøte for hovedverneombud: Arbeidsmiljølovens krav til opplæring av ledere, verneombud, hovedverneombud og AMU medlemmer

Om kurset

Velkommen til nettverk for Hovedverneombud!

Som hovedverneombud inviteres du til å være med i et nettverk sammen med andre hovedverneombud. Målet med nettverket er at det skal være et sted der du kan dele erfaringer og utfordringer med andre i samme rolle som deg selv. Våre nettverksledere bidrar også med sin lange erfaring fra å jobbe med hovedverneombud og arbeidsmiljø.

Hovedverneombudsrollen er en rolle som i liten grad er definert i lovverket. Det kan ofte være en ensom rolle og det kan derfor være avgjørende å få utveksle erfaringer og få faglig påfyll for å kunne gjøre en god jobb i rollen.   

Arbeidsmiljøsenteret har drevet HVO-nettverk i over 20 år og vi har lagt oss på en møteform som både gir faglig innspill rundt et tema fra foredragsholder og rom for erfaringsutveksling mellom deltakerne. Det settes jevnlig opp nettverksmøter, både digitale og fysiske (i Oslo og Bergen). Du melder deg selv på de møtene du ønsker å være med på. Møtene går vanligvis over en hel dag.

Praktisk info

Sted
Tid
Påmeldingsfrist
Meld deg på her

Kursinnhold

Tema 21. mai: Arbeidsmiljølovens krav til opplæring av ledere, verneombud, hovedverneombud og AMU medlemmerTil tross for krav om at arbeidsgiver skal tilby minimum 40 timers opplæring, og at det er stilt konkrete kompetansekrav til opplæringen, avspises mange med kortere opplæring, og noen med "dårlig" opplæring. Vi ser at stadig færre virksomheter tilbyr det vi oppfatter som en fullgod opplæring. Hvorfor blir det sånn? Hva sier egentlig regelverket? Hva kan HVO gjøre?

Fagforeningene er tildelt en sentral rolle her, hvordan få de på banen? Og ikke minst, hvordan sikre at opplæringen blir god nok, i omfang, i kvalitet og at den svarer ut virksomhetens arbeidsmiljøutfordringer?
Velkommen til dypdykk i opplæringskravene!


Det blir også mulighet til å ta opp andre problemstillinger du står i.

 

Betalingsbetingelser

Påmeldingen er bindende. Kurset vil bli fakturert forskuddsvis, ved påmelding.
Avbestilling vederlagsfritt inntil 4 uker før kursstart. Ved avbestilling etter dette eller manglende frammøte vil ikke kursavgift bli refundert.

Relatert litteratur

Scroll til toppen