Jørgen Skavlan: -Drit i sjefen

– Vi må leve mer intuitivt og ikke miste oss selv til lojalitet. Vi må tørre å drite i sjefen. Det sier kjendis-lege og samfunnsdebattant Jørgen Skavlan som står på scenen under Arbeidsmiljøkongressen 18.-20.oktober.

Jørgen Skavlan fikk allmennlegeprisen i 2010 og er kåret til en av helse-Norges mektigste personer. I september kom han med ny bok som heter «Vi er sterkere enn vi tror», og handler om hva som skal til for å leve et langt og godt liv.

Vi er flinke til å sykemelde oss her i Norge. Men i debatten blir det ofte glemt at helse er like mye en opplevelse som en fysisk tilstand. Mange tror at sykefravær er en plikt og ikke en rettighet. Vi har blitt for lojale. Jeg pleier å si «drit i sjefen og tenk på kollegaen din», sier Skavlan.  Kjendislegens råd henger nøye sammen med fremtidens arbeidsliv.

– Økt produktivitet og kompetanse blir viktigere enn tid og tilstedeværelse i fremtidens arbeidsliv. Samtidig tror jeg vi vil få en økt forventning til kreativitet og da blir det viktig med god tilpasningsevne. For å komme dit må folk lære seg å leve mer fritt og mer intuitivt, avslutter Skavlan.

Artikkelen er basert på et lengre intervju med Skavlan som ble publisert i slutten av august. Hele intervjuet kan du lese her.

Jørgen Skavlan og mange andre foredragsholdere møter du på årets Arbeidsmiljøkongress 18.-20.oktober i Grieghallen i Bergen. Har du fortsatt ikke sikret deg billett til årets største HMS-arrangement kan du gjøre det her.

Personvern og cookies