Internasjonal Oslo-kongress

Tekst: Morten Dahl (2001)

Et sted mellom 500 og 700 deltakere fra hele Europa er ventet til Oslo i slutten av juni i år. Da arrangeres International Industrial Relations Accociation den første europeiske kongressen i Norge. Det er Norsk Arbeidslivsforum som arrangerer kongressen.

Kongressens hovedtema er visjoner og realiteter i det arbeidende Europa. Med noen av verdensdelens fremste eksperter på arbeidslivsområdet skal deltakerne, som forventes å komme opp i nærmere 700, få innsikt i hva som rører seg internasjonalt arbeidsliv.

Kongressen, som går av stabelen på Hotel Plaza i Oslo, finner sted 25. til 29. juni og er oppdelt i tre plenumsseksjoner.

 

Internasjonalt

– Gjennom 14 arbeidsgrupper vil om lag 150 forskere gi innsikt og forståelse for de omfattende endringer som vil skje i Europas arbeids- og næringsliv de nærmeste årene. Gruppene skal gi innsikt i konkrete problemstillinger. I tillegg til forskere vil en rekke framtredende næringslivsledere fra hele Europa delta som foredragsholdere, sier Dagfinn Habberstad i Kommunal- og regionaldepartementet, som fungerer som sekretariat for forumet.

Etter åpningen hvor både Oslo-ordfører Per Ditlef Simonsen og statsminister Jens Stoltenberg vil delta finner vi foredragsholdere fra ILO, EU og FN for å nevne noen av de mest kjente organisasjonene. Fra Norge finner vi forskerne Jon Erik Dølvik og Bjørg Åse Sørensen.

Ytterligere informasjon og påmelding finner du på kongressens hjemmeside:

http://www.iira.2001.org

Personvern og cookies