Ingen e-post i arbeidstiden

Tekst: Turid Børtnes (2001)

Et dansk reklamebyrå har stoppet all bruk av e-post i arbeidstiden fra kl. 10.00 til 15.00 hver dag. Begrunnelsen er at e-posten får alt for mye prioritet i forhold til selve jobben.

Reklamebyrået mener at e-posten tar oppmerksomheten bort fra de virkelige arbeidsoppgavene. Foreløpig er e-postpausen et eksperiment, sier administrerende direktør i bedriften.

Medarbeiderne i byrået er enige i at det kan bli vel mye elektronisk post i løpet av en arbeidsdag, og at dette også medfører stress på jobben. De ser heller ikke bort i fra at kundekontakten vil bli bedre når de må bruke telefon, i stedet for å sende en e-postmelding, skriver nettutgaven av Arbeid og helse.

Men undersøkelser som er foretatt på området viser også at svært mye av e-posten som mottas og sendes i arbeidstiden er privat. En engelsk undersøkelse avslørte at hver tredje e-post på større arbeidsplasser dreier seg om private forhold. I gjennomsnitt bruker ansatte en time hver dag på å lese og skrive private meldinger. Bare 27 prosent av e-posten som ble mottatt inneholdt vesentlige opplysninger.

Personvern og cookies