HMS-faglig forum: Morgendagens arbeidsliv på agendaen

Tekst: Mats Løvstad (2010)

Konferansen arrangeres denne gangen i Trondheim, og vil foregå i tidsrommet 19.-20 mai. Styreleder i HMS-faglig forum, Elisabeth Vatne Lund, lover fokus på viktige og aktuelle problemstillinger i dagens arbeidsliv.
– Målet er å vektlegge faglige temaer som kan knyttes til praktisk HMS-arbeid, og at deltagerne skal få med seg kunnskap de kan dra nytte av i sitt eget arbeid, enten det er som leder, HMS-ansvarlig eller verneombud, sier hun.

Nye lover, nye utfordringer
Arbeidsmiljøloven har i de senere årene blitt revidert for å være tilpasset forholdene på arbeidsplassene, men nye lovbestemmelser gir også nye utfordringer. Derfor vil det bli fokusert på å gi en bred faglig innføring i disse utfordringene, gjennom foredrag fra erfarne personer innen myndigheter, kompetanse- og rådgivningsinstitusjoner.
– Vi vil blant annet få høre hvordan Arbeidstilsynet vil prioritere sine gjøremål fremover. I tillegg får vi besøk fra rådgivningstjenesten Vida Pluss AS som vil prate om hvordan man kan utvikle et friskere arbeidsliv, og hvordan man tar steget fra kunnskap til praksis på dette området, sier Vatne Lund.
Håpet er at konferansen kan være med på å skape bedre og mer produktive arbeidsplasser, gjennom praktiske eksempler på hvordan man kan motivere, inspirere og legge til rette for å oppnå resultater.

Ryddig omstilling
Konferansen vil også ta for seg årsaken til ulike belastningsplager, og hvordan enkle metoder kan forebygge slike plager. Karl Petter Knudsen er bedriftsfysioterapeut på St. Olavs Hospital, og skal i den forbindelse fortelle om ”101 måter å ødelegge kroppen på”. Et annet høyaktuelt foredrag vil dreie seg om hvordan omstilling påvirker medarbeidere, og hvordan man skaper ryddige omstillingsprosesser.
– Det er viktig å se på hvordan en omstilling påvirker ansatte, og effekten en nedbemanning har på de gjenværende. Hvordan man kan ivareta de som blir igjen, forklarer Vatne Lund.
Hun håper så mange som mulig tar turen, og minner om at konferansen er åpen for alle HMS-interesserte.
– Dette vil bli en ypperlig mulighet til å få en god, faglig oppdatering samtidig som man kan treffe gamle kjente og knytte nye kontakter, sier Vatne Lund.

Personvern og cookies