– Gi blaffen i janteloven

Vi må ta grep og heie frem de som sikter mot stjernene og ønsker å bli den neste Elon Musk eller Steve Jobs! Det sier ledelsesblogger Christoffer Hovde. Han oppfordrer folk til å gi blaffen i janteloven og slutte å trekke ned hverandre ved hver minste anledning.

En av Norges fremste bedriftsbloggere, Christoffer Hovde, står på scenen i Grieghallen i Bergen når årets Arbeidsmiljøkongress arrangeres 18.-20. oktober.

– Vi retter fortsatt kritiske blikk mot folk som bytter jobb oftere enn hvert 5. år og de som går over til en helt ny bransje. Det at vi trekker ned andre istedenfor å heie dem frem må vi bare slutte med først som sist. Her har vi et stykke jobb foran oss, sier Hovde.

Hovde blogger om ledelse, kommunikasjon, og mangfold. I 2015 ble Hovde trukket frem som en av Norges topp tre mest profilerte ledelsesblogger sammen med Anita Krohn Traaseth og Petter Stordalen, og nominert til en av landets beste på Twitter.

– Det handler om å være seg selv, å være villig til å bruke mye tid, og tåle en god del motstand på veien. Når man har det moro, så går de 10 000 timene, som ifølge forskning er den tiden som skal til for å bli skikkelig god på noe fort unna, sier Hovde. Mange frykter at robotene skal ta over jobbene våre. Selv mener jeg at vi heller bør glede oss over alt det kjedelige arbeidet roboter kan ta over. Også kan vi fokusere på å utføre de oppgavene vi er best på, som innovasjon og nyskaping. For å komme dit må vi heie frem hverandre og oss selv, konkluderer Hovde.

Artikkelen er basert på et lengre intervju med Hovde som ble publisert 17.august. Hele intervjuet kan du lese her.

På Arbeidsmiljøkongressen 18.-20. oktober møter du Christoffer Hovde og en rekke andre foredragsholdere. Meld deg på Nordens største HMS-arrangement her.

Personvern og cookies