Geir Riise til Legeforeningen

(2008)

Geir Riise er ansatt som ny general­sekretær i Lege­for­ening­en etter at Terje Vigen går av for alders­grensen til våren. Geir Riise er utdannet lege, og har en Master i Health Administration. Han kommer fra stillingen som HMS-direktør i Posten Norge, og var tidligere daglig leder i Hjelp 24 Bedriftshelse­tjeneste. Riise har mesteparten av sitt yrkesaktive liv jobbet med HMS i bedrifter, blant annet ti år i Statoil og seks år i NHO. – Legeforeningens sekretariat er en kunnskapsbedrift hvor de har bred og variert kompetanse. For å lede et slikt sekretariat og fremstå som en tydelig generalsekretær, kreves bred lederkompetanse og god rolleforståelse. Riise har et omfattende kontaktnett innenfor viktige samfunnsområder og har sterke faglige og personlige kvalifikasjoner som er viktige, og som vil gjøre ham til en svært god generalsekretær, sier president Torunn Janbu. – Jeg gleder meg til å gå løs på spennende oppgaver; bli kjent med sentralstyret som kollegium og sammen med dem utvikle og gjennomføre den vedtatte politikken i foreningen i samarbeid med sekretariatet, sier Geir Riise i en kommentar til ansettelsen.

Avsugsbord for sveisearbeider

Sveiserøyk, slipestøv og oljetåke; metallindustrien produserer mange typer forurensninger. Spesielt sveisere er utsatte for arbeidsforhold som innebærer helserisiko. Å redusere denne er absolutt nødvendig for å skape et helsemessig bra og sikkert arbeidsmiljø. PlymoVent AB har nå utviklet en ny generasjon avsugsbord (bildet) som skal gi personalet bedre arbeidsmiljø. I en pressemelding hevder PlymoVent AB at dette er en robust arbeidsbenk og samtidig et avsugs- og filtreringssystem. Arbeidsbenken oppfyller alle internasjonale standarder for sikkerhet. Avsugsbordet suger ut røyk og støv fra sveising og sliping gjennom bordets overflate og blir filtrert og renset via en tre-trinns gnistfanger og et innebygd filtersystem. Eneimportør for PlymoVents produkter er Teijo Norge AS.

Hansker for hobbysnekkere

Design, kvalitet og komfort på svenske Guide-hansker har ført til økt salg innen håndverkssektoren i Norge. Nå vil Skydda Norge AS forsøke å nå hobbysnekkere og gjør-det-selv-markedet. Første steg er å tilby en utvalgt serie hansker i par-pakning. – Vi har solgt hansker på denne måten i Finland det siste året, og nå vil vi prøve å videreføre den finske suksessen til Norge. Totalt dreier det seg om 11 modeller som tilbyr et mer eller mindre heldekkende sortiment med hensyn til ulike arbeidsbehov. Spesialsortiment som f.eks. kuttbeskyttelse og sveising vil imidlertid ikke være tilgjengelig på lenge i denne typen forpakning, sier Morten Asmyhr, Skydda Norge AS. – Våre hansker vekker først og fremst interesse gjennom sin design og innovasjon, men det vi vil fremheve er hanskenes kvalitet. Det er verdier som også ønskes av privatpersoner som jobber mye med hendene, for eksempel villaeiere, båteiere m. fl. Nå kan vi tilby våre mest egnede hansker direkte i butikken, sier forretningsutviklingssjef Roger Rasmussen.

Nye arbeidsklær

Selskapet L. Brador lanserer en helt ny kolleksjon arbeidsklær. I en pressemelding forteller Brand Manager Fredrik Claesson at hele det tidligere sortimentet byttes ut. De nye Hi-Vis-klærne er mer synlige, slitesterke samt vann- og smussavvisende. Materialets vev, som er en ny innovasjon, gjør det svært holdbart og anvendes ikke av noen annen tilvirker av Hi-Vis-klær. – I en mørk årstid som den vi er inne i nå, føles det riktig å kunne lansere en ny Hi-Vis-kolleksjon. Når vi nå får et fullstendig sortiment innen varselsklær, tar vi nok et steg mot å bli en heldekkende leverandør innen arbeidsklær, sier Fredrik Claesson.

Personvern og cookies