Flyttet til Bryggen i Bergen

Tekst: Turid Børtnes (2006)
23. oktober flyttet Arbeidsmiljøsenterets ­Bergens-kontor inn i «nye» 300 år gamle lokaler sentralt i Bergen.
– En fantastisk fin beliggenhet midt i hjertet av byen i det gamle Hansa-kvartalet på Bryggen, forteller en svært godt fornøyd Eva Vandeskog, som er kurs-, konferanse- og markedskoordinator i Arbeidsmiljø­senteret med arbeidssted i Bergen.

Verneverdig
Bryggen 21, der Bergens-kontoret nå holder hus, er et gammelt hansabygg som har stått uforandret siden det ble bygget i 1703, ett år etter at en av de mange bybrannene hadde lagt den delen av Bryggen i aske. Huset er verneverdig med sjarmerende skjeve vinkler og gulv. – Vi har derfor fått et «skreddersydd» interiør, som er laget av lokale håndverkere for å passe inn i de gamle lokalene, opplyser Vandeskog. Avdelingskontoret i Bergen har tre ­cellekontorer, ett til hver av de tre faste medarbeiderne og en ekstra kontorplass i tillegg. Lokalene ligger i annen etasje av bygget med utsikt rett ut på Vågen. Allerede annen dag etter innflyttingen fikk medarbeiderne stifte bekjentskap med et ganske vanlig bergensfenomen, springflo. Vannet sto over bryggekanten, men rakk ikke bort til butikken som holder til i ­første etasje. Opprinnelig var det en kjent forretning som holdt hus i bygget, Knut Skurtveit maskinforretning.

Satser i vest
Arbeidsmiljøsenteret satser på Vestlandet, i tillegg til at staben er utvidet med en medarbeider og avdelingen er flyttet inn i nye lokaler, øker aktiviteten på kursområdet. – Vi kommer til å arrangere flere hovedverneombudskurs, blant annet skal vi for første gang på mange år holde et slikt kurs i Sandnes, forteller Eva Vandeskog. I tillegg utvides antallet grunnkurs i bergensområdet. HMS-skolen offshore er videre flyttet fra Haugesund til Bergen. Bergensavdelingen får også nye kurs­lokaler, de skal ligge i den gamle ombygde Kjøttbasaren, på andre siden av Fiske­­torget, bare et steinkast fra Bryggen. – Vi kommer til å ta disse lokalene i bruk fra første kurs vi skal holde etter nyttår. Jeg trenger vel ikke å si at dette også er fredede gamle lokaler.

Personvern og cookies