Eldre inntar treningsstudioene

Tekst: Grethe Ettung (2009)

Treningssentre som SATS og Arena trenings­senter har hatt en økning i aldersgruppa 60+ på 70 prosent.

På Elixia Tennisland i Sandnes er Godt voksen-trening blitt så populært at deltakerne må trene puljevis. Som så mange andre treningssentre opplever Elixia at stadig flere eldre ønsker å holde seg aktive. Men slik har det ikke alltid vært. – Jeg prøvde for sju eller åtte år siden å danne en gruppe, men da måtte jeg gi opp. Det kom bare fem personer, sier Karen Mauland til nrk.no. Men et sted på veien skjedde det noe.

Treningssentrene er ikke lenger bare et sted for unge jenter i stramme tights. Dette synes på statistikken. – Økningen har vært enorm. Jeg tror at når eldre ser at andre eldre kan gå, så kan de også, sier daglig leder på Arena treningssenter, Tone Eide. – Jeg har høyt blodtrykk, og det har jeg klart å stabilisere. Jeg begynte fordi jeg var i ualminnelig dårlig form og begynte å bli redd for helsa, sier Roald Kristensen. Da han startet på treningssenteret klarte han å gå 1,5 km på tredemøllen, men nå er formen så god at han går over en mil uten problemer.

Personvern og cookies