Ebba, Terje og Harald kommer på Arbeidsmiljøkongressen

(2012)
Harald Stanghelle vil lede en samtale mellom to veteraner i norsk arbeidsliv, forsker, overlege og spesialist i arbeidsmedisin Ebba Wergeland og konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke

Et av høydepunktene på Arbeidsmiljøkongressen de siste årene, har vært posten «I sofakroken», hvor to fremtredende personer i norsk samfunns- og arbeidsliv har fått samtale om fremtidens arbeidsliv; ispedd noen tilbakeblikk for å lære av historien. På forrige kongress var det Yngve Hågensen og Kåre Willoch, som i en kombinasjon av ramsalt slagferdighet og solid innsikt, ga publikum en stor opplevelse; både faglig som god underholdning. Aftenpostens politiske redaktør, Harald Stanghelle, ledet samtalen i 2010, og han returnerer til Bergen i år for å styre en samtale mellom to veteraner i norsk arbeidsliv, som fortsatt er høyst aktive; forsker, overlege og spesialist i arbeidsmedisin Ebba Wergeland og konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke.

To prisvinnere
På nettstedet «Ebbas hjørne» er det arkivert rundt hundre av Ebba Wergelands artikler om alle mulige temaer innen arbeidslivsspørsmål. På bloggen «Terjes tanker» deler konsernsjef Terje R. Venold sine idéer og visjoner for både Veidekke og forholdene i norsk arbeidsliv. Begge er høyt profilerte og respekterte for sitt engasjement, og begge har mottatt flere høythengende priser.
Ebba Wergeland fikk «Den norske arbeidsmiljøprisen» i 2001. I 2006 fikk hun hedersprisen fra den faglige Trondheimskonferansen. Samme år mottok hun «Neshornet»; Klassekampens kulturpris for sin folkeopplysningsinnsats. I 2007 fikk hun (sammen med Johan Lund og Hans Magne Gravseth) Legeforeningens pris for beste artikkel innen forebyggende medisin for en artikkel om arbeidsskader i bygge- og anleggsbransjen.
Kunnskaper om bygge- og anleggsbransjen deler hun til fulle med samtalepartner Terje Venold, som fikk «Den norske arbeidsmiljøprisen» i 2000, og fikk prisen «Kunsten å lede» i 2007. Han har ledet Veidekke siden 1989.
Les mer om Ebba Wergeland og Terje R. Venold her:
www.ebbawergeland.no www.terjes-tanker.no
Informasjon om hotell og påmelding finner dere her, Vi kan også kontaktes via kurs@arbeidsmiljo.no eller på telefon til Eva Vandeskog på tlf. 55559300.

Personvern og cookies