Din beste arbeidsdag

(2007)
Asbjørn Grimsmo, seniorforsker ved Arbeidsforskningsinstituttet

– Hvordan ser din beste arbeidsdag ut?
– Ofte misunner jeg håndverkeren som kan gå tre skritt tilbake og betrakte verket. Min beste arbeidsdag er passe småhektisk med den rette dosen av utfordringer, og hvor jeg når målene med en god følelse av mestring.

– Hva gjør deg mest glad på jobben?
– Godt samarbeid med kolleger, interessante arbeidsoppgaver og læring gir meg arbeidsglede.

– Hva kan gjøre deg sint?
– Plunder og heft, samt forskjellsbehandling og urettferdighet.

– Hva vil du helst ha endret ved jobben din?
– Jeg kunne tenkt meg mer ubunden tid, dvs. større uavhengighet av kontrakter, inntjening, tidsfrister og annet som hindrer refleksjon og læring i jobben. Arbeidsmiljøforskning har et vesentlig element av kreativitet i seg som ikke lar seg planlegge eller omsette i tid og penger

Personvern og cookies