Dagens godbiter

(2009)

Venstreleder Lars Sponheim har vært en av justisminister Knut Storbergets krasseste kritikere den siste tiden: – For det første har jeg ikke hørt noe eller registrert noen som har koblet arbeidspresset til det som har skjedd i politikken de siste ukene. Men dette er uansett noe han 100 prosent er årsaken til selv. Han har rotet det til, og at han da får frisk bris eller kuling mot seg er demokratiets vesen. Det må han tåle, ellers er han for lett for denne jobben, sa Sponheim til Aftenposten.no, etter at Storberget ble sykmeldt i to uker.

«…når jeg ser meg i speilet da blir jeg imponert» (Foto: Morten Holm, Scanpix)
Nå er det mange som mener at Sponheim har et ego som er større enn størst, og at han er en mester i selvforherligelse. Ei viss låt av deLillos kommer oss i hug: «Av og til så er jeg så tøff, at når jeg ser meg i speilet da blir jeg imponert, og jeg blir tøff i pysjamas og jeg blir tøff i frakk, og når jeg går på bussen da skjønner alle at: Her kommer tøffe tøffe tøffe tøff.»
Ifølge Bibelen så følger skam overmot, og vi synes det er på tide at den godeste Sponheim stiger ned fra sin høye hest (sau) og tenker seg om. Kanskje det hadde hjulpet med en tur i fjellheimen igjen; han ble jo landskjent for sin tur over fjellet fra Ulvik til Oslo for å feire valgresultatet i 1993. Fjellufta har for mange en oppklarnende virkning, kanskje den til og med kan ha innvirkning på den godeste Lars. Vi kan anbefale et sitat med på veien, denne gangen av forfatteren Nils Collett Vogt: «Fra overmot og skråsikkerhet til nederlagsfølelse er veistykket kort.» Vi tror ham.

Personvern og cookies