Dagens godbiter

(2010)

Vil du fremstå som intelligent og kunnskapsrik? Da er hjernetrim tingen. Den er viktig dersom du vil yte maksimalt til enhver tid, samt forhindre eller bremse utviklingen av hjernesykdommer som Alzheimer og Parkinson, melder Nettavisen.
Vi sverger til lesing: Å lese er for hjernen hva mosjon er for kroppen. De som for eksempel har lest om Knausgård sin kamp, kan ta det med ro ei lang stund og unne seg litt hvile.
Apropos hvile, menn liker å hvile før de rydder, sies det, mens kvinner liker å hvile etter at de har ryddet. Vi var faktisk ikke klar over at menn ryddet i det hele tatt.
Tilbake til bøkene:
Det er ikke kun bokmastodonter på nærmere tusen sider som er det eneste saliggjørende. Et lite dikt, sitat eller ord til ettertanke, kan også gjøre nytten. Vi velger å sitere Marlene Dietrich: «Jeg elsker sitater fordi det er en fornøyelse å finne tanker man selv har, uttrykt vakkert og med stor autoritet av noen som betraktes som klokere enn en selv.»
Apropos klokt, ugla er jo i mange kulturer symbolet for klokskap. Men faktisk så er ikke ugla spesielt kløktig, ravnen derimot går for å være klok. De som kjenner til norrøn mytologi vet jo at det var ravnene Hugin og Munin som tjente guden Odin. Hver morgen da dagen grydde, sendte han dem ut i verden. På slutten av dagen kom de tilbake og satte seg på skuldrene til Odin. De hvisket han i øret hva de hadde sett og hørt, både fra menneskenes og gudenes verden. Derfor ble Odin regnet som den klokeste og mest kunnskapsrike av gudene.

Personvern og cookies