Bruker Facebook på jobb

Tekst: Grethe Ettung (2009)
Bruk av e-post er ut, mens Facebook er veien frem, sier den amerikanske teknologistrategen Gary Curtis

Å gi de ansatte fri adgang til Facebook kan gjøre mang en arbeidsgiver betenkt. Men ønsker virksomhetene å tiltrekke seg unge mennesker som arbeidskraft, vil SMS og sosiale nettfellesskap bli en del av arbeidshverdagen. Bruk av e-post er ut, skal vi tro Gary Curtis.
– Om virksomheten ikke skal gro fast i det forrige årtusen, er Facebook veien frem, uttaler han til den danske avisa Urban.

Millenials
Den såkalte millenials-generasjonen, som er født mellom 1980 og 1995, bruker teknologi på en annen måte enn de noe eldre arbeidstakerne. Det kan by på problemer.
– De fleste bedrifter sperrer adgangen til sosiale fellesskap på nettet og til chat-software. Men skal de få tak i den beste arbeidskraften, må de åpne for disse verktøyene som de unge er vant til å benytte, sier Curtis.
Millenierne synes e-post er håpløst gammeldags, og foretrekker å sende SMS, en chat-beskjed eller kommunisere vis sosiale nettfellesskap som Facebook.

Samarbeid over landegrensene
Curtis advarer virksomheter mot å forhindre bruken av Facebook.
– De unge vet alt om hvordan man kommer seg utenom slike restriksjoner, blant annet ved å benytte egne små modem som gjør det umulig for en it-avdeling å bestemme hva som skal tillates og ikke.
Teknologistrategen anbefaler virksomhetene å finne et kompromiss mellom sikkerhet og adgangen til software og sosiale fellesskap på nettet. De må også finne ut av hvilken type hardware de unge vil bruke, som for eksempel iPhone.
Curtis mener millenierne vil være en uvurderlig arbeidskraft, spesielt i globale virksomheter:
– De har et instinkt for samarbeid på kryss og tvers, og det er noe mange virksomheter har forsøkt å lære sine ansatte i årevis.

Personvern og cookies