Brød fra steinovn

(2007)
Siste tilvekst på Hadeland Glassverk er bakeriet, det sto ferdig for et halvt år siden. Daglig leder Anders Olesen er svært stolt av virksomheten, som drives som en ren håndverksbedrift.
– Vi lager alt fra grunnen av, brød, kaker og hjemmelaget konfekt. Her er det ikke noe halvfabrikata, og alle brødene og en del av kakene blir stekt i steinovn. Olesen forteller at han bruker surdeig i brødene, ikke gjær eller andre hevingsmidler. Det er den gamle måten å lage brød på, som holder på å gå i glemmeboken. Nå er det mer hektisk enn vanlig, i tillegg til brød og kaker som selges over disk eller i den tilhørende kafeen, skal han og kollegene hans bake småkaker til jul og ta i mot alle dem som vil slappe litt av med fersk bakst rett fra ovnen. – Dette er vår første jul i bakeriet, det skal bli spennende, sier Olesen forventingsfullt mens enn busslast kaffetørste pensjonister toger inn døra. Han setter stor pris på jobben som er morsom og utfordrende, dessuten slipper han og kollegene hans nattarbeid slik andre bakere har, arbeidsdagen begynner ikke før klokken fem om morgenen!
Personvern og cookies