BHT er viktigst

(2007)

Bedriftshelsetjeneste er det viktigste sosiale godet blant norske arbeidstakere. På bunn, av totalt ni vurderte sosiale goder, havner firmabil.

– Det er de myke godene som rangeres høyest, mens de godene som kanskje gir høyest økonomisk gevinst havner nederst på rangstigen, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell. Undersøkelsen er utført av InFact på vegne av bemanningsselskapet Xtra personell.

Helse viktigst
Av alle som deltok i undersøkelsen rangerte 53 prosent bedriftshelsetjenesten i toppsjiktet. Kun 16 prosent oppga at bedriftshelsetjeneste var helt uviktig. Det er bare de som er bosatt i Oslo, og arbeidstakere i aldersgruppen 18 til 24 år, som rangerer kantineordning høyere enn bedriftshelsetjeneste. I aldersgruppen 18 til 24 år svarte 37 prosent at bedriftshelsetjeneste var helt uviktig, mens det i aldersgruppen 40 til 59 år kun var 15 prosent som rangerte bedriftshelsetjeneste på bunn. – Helse er helt klart viktig for norske arbeidstakere, og tilgang på bedriftshelsetjeneste blir viktigere jo eldre man blir. At de aller yngste ikke rangerer bedriftshelsetjeneste høyest, skyldes nok at de er for unge til å bekymre seg over helsen, mener Fæste. På en klar andreplass havner tilgang på kantine, mens tilgang til firmahytte og firmabil kommer langt ned på listen.

Personvern og cookies