Arbeidsmiljødagene i Trondheim er i gang

Tekst: Grethe Ettung (2011)

Vel 420 HMS-interesserte deltakere har funnet veien til Trondheim.

-Vi er glad for å ha gode foredragsholdere med et høyt faglig nivå, her på Arbeidsmiljødagene i Trondheim, innledet direktør for Arbeidsmiljøsenteret, Paul Norberg. Han håper deltakerne ville få med seg lærdom og inspirasjon når de kommer tilbake til arbeidsplassen etter to spennende arbeidsmiljødager.

Ingen fart uten bart
– Det blir ikke fart uten bart, innledet fylkesordfører i Sør-Trøndelag Tore O. Sandvik.
Han kunne fortelle at det hadde vært holdt «Barte-VM» i regionen forrige uke. Forøvrig vektla han at trønderne er et kreativt folkeslag. Det har studentene som kommer til Trondheim fått merke. De mottar nemlig en «kjærlighetsgaranti» ved studiets oppstart. Det vil si at de garantert finner seg en partner i løpet av studietida!

Eget matmanifest
Ellers står Trøndelag for 20 prosent av landbruksproduksjonen. Og en stolt fylkesordfører kunne fortelle at fylket har et eget Trøndersk matmanifest.  – Vi lager mat med identitet, den er kortreist og tilberedet av fantastiske kokker. Han kunne videre fortelle at omsorgssektoren er den største sektoren i Trondheim, og påpekte at han vil arbeide for et godt arbeidsmiljø, og ikke minst få bukt med ufrivillig deltid.

Verdien av HMS
Sandvik poengterte verdien av å skape en inkluderende skole for ungdommene våre.
-Vi har tatt et løft for læring, arbeidsmiljø og HMS på videregående skoler i Sør-Trøndelag.
-Vi trenger dere som gir kompetanse til de som skal ivareta arbeidsmiljøet, poengterte han avslutningsvis overfor deltagerne.

Personvern og cookies