2500 sagt opp via SMS

(2003)
Mobiltelefon kan brukes til så mangt. I det britiske forsikringsselskapet Accident Group ga ledelsen hele 2.500 ansatte fordelt på 12 avdelingskontorer sparken via SMS.
Dagen startet med at de ansatte fikk beskjed om å sjekke e-posten sin for nyheter om lønn. Det var lønningsdag, men det viste seg at det ikke gjaldt alle. Neste SMS-melding ga kort og godt de 2.500 beskjed om at det ikke ble noen lønnsutbetaling og at de ikke skulle kontakte hovedkontoret, de ville få alle opplysninger senere på dagen.
– Du er sparket
En tredje SMS-melding spanderte ledelsen på de ansatte. I den ble de som ikke var blitt kontaktet av selskapet tidligere, bedt om å ringe et oppgitt telefonnummer. Der ventet mer «kommunikasjons-hermetikk», i en melding innlest på en telefonsvarer beklaget en person at han ikke kunne gi følgende beskjed ansikt til ansikt: Du er oppsagt med øyeblikkelig virkning. De ansatte fikk også beskjed om at alle krav om lønn og feriepenger måtte fremmes overfor staten, skriver Aftenposten. Årsaken til oppsigelsene og manglende lønnsutbetalinger var store økonomiske problemer i konsernet som eide forsikringsselskapet. Oppsigelsene og den feige måten de ble håndtert på førte til sterke reaksjoner blant de ansatte. Enkelte tok seg til rette selv for å få dekket noe av det selskapet skyldte dem ved å plyndre kontorene for alt som kunne selges. Datamaskiner, kopimaskiner og kaffetraktere ble båret ut fra avdelingskontorene. Noen skal også ha solgt opplysninger om selskapets kunder videre til andre forsikringsselskap. TB
Personvern og cookies