TEMA: Sysselsetting – Utgave: 02/2011

En av tre googler jobbsøkere

 google468.jpg
En av tre sjekker jobbkandidater via google viser ferske tall. (Illustrasjonsfoto: J.Wang/Flickr)
Svenske arbeidsgivere sjekker jobbsøkere på internett gjennom google, Facebook og Twitter.

Av Grethe Ettung

En undersøkelse utført for Stockholms Handelskammer viser at åtte av ti bedrifter planlegger å nyansette i løpet av de nærmeste tre måneder. En av tre sjekker jobbsøkerne via google, Facebook og Twitter, skriver ledernytt.no  

Sjekker internett
Selv om kampen om arbeidskraften øker blir ikke bedriftene mindre nøye med hvem de ansetter, tvert imot. Nesten alle som ansetter gjør bakgrunnsundersøkelser av kandidatene. En av tre arbeidsgivere sjekker kandidatene på internett gjennom, google, Facebook eller Twitter. Bare en av hundre lar være å sjekke opplysninger som søkerne oppgir.  

Lite juks
Ifølge de ferske tallene er det ikke vanlig at bedriftene opplever juks i forbindelse med jobbsøknaden. 42 prosent av de spurte har i enkelttilfeller valgt bort en kandidate på grunn av mistanke om juks. Tre prosent oppgir at det har skjedd flere ganger. Over halvparten har derimot aldri opplevd juks med personlige opplysninger i forbindelse med rekruttering.

Her er topp ti-listen over hva svenske arbeidsgivere sjekker:
1. Referanser – 98 prosent.
2. Tidligere ansettelser – 89 prosent
3. Udanningshistorie – 73 prosent
4. Internettsøk, for eksempel google – 32 prosent
5. Helsekontroll – 21 prosent
6. Stoler på rekrutterings- og bemanningsvirksomheten 20 prosent
7. Sosiale medier som Facebook og Twitter – 18 prosent
8. Kredittopplysning – 14 prosent
9. Bedriftsengasjement – 14 prsoent
10. Alkohol og dopingtest – 14 prosent

I Stockholmsbarometern har 986 rekrutteringsansvarlige i virksomheter rundt Stockholm svart på undersøkelsen. 26 prosent representerte bedrifter med over 500 ansatte, 36 prosent hadde mellom 101 og 500 ansatte. 24 prosent hadde mellom 50 og 100 mens 14 prosent hade mindre enn 50 ansatte.

 

 

  • Hei igjen!Du er resurssterk og ste5r stf8tt, men du har en retsterdighetfsans du ikke klarer e5 unnsle5. Det er akkurat slike som deg han er flink til e5 finne ne5r han velger sine ofre. Han vil ha noen som ikke lar seg pille pe5 nesen og som vil svare og ta til motme6le ne5r urettferdighetene hagler. Han eksisterer kun ne5r han fe5r bekreftet seg selv gjennom tilbakemeldinger som han kan latterliggjf8re med sin egen forskrudde logikk. Hver gang du svarer pe5 utspillene hans fe5r han bare ny energi, og se5 skriver han ett nytt innlegg han he5per du svarer pe5. For han regner med at du ikke klarer e5 la ve6re.Det er synd det finnes slike mennesker, men vi kan ikke la dem f8delegge for oss. Det er fe5nyttes e5 si noe. Det blir bare steinhogg. Korte eller kanskje helt manglende sosiale antenner er ganske de5rlig utrustning for e5 ferdes i sosialt terreng. Ne5r dette samtidig blir parret med ufeilbarlighet og et oppble5st selvbilde, er resultatet uunge5elig og vi kan alle se hvordan det gikk. Adferden hans og konsekvensene av den kan ge5 rett i le6reboka. La det ve6re straff nok.Ha en flott helg!
    Av Claire - kl. 04:03 lørdag 6. oktober

Legg til kommentar

captcha

Produsert av Pixelhospitalet AS